Hlavní obsah

Připravil gól, pak přišly problémy se srdcem. Švédského mistra světa vezli ze stadionu do nemocnice

Ve druhé třetině utkání NHL proti Rangers připravil druhý gól svého týmu pro Andrease Athanasioua, krátce na to, ale třiadvacetiletý švédský hokejový útočník Detroitu Eric de la Rose musel opustit střídačku a v doprovodu klubového lékaře zamířil do nemocnice. Mistr světa z roku 2018 si stěžoval na zrychlený tep, který mu lékař na stadionu nedokázal snížit do normálních hodnot.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník Jacob de la Rose v dresu Detroitu.

Článek

„Pravděpodobně cítil zrychlený tep, tak šel za jedním z členů našeho lékařského týmu, který ho prohlédl. A protože se nepodařilo jeho tepovku snížit, jeli do nemocnice. Myslím, že to bylo spíš z preventivních důvodů," říkal krátce po skončení duelu, který jeho tým vyhrál 3:2, kouč Red Wings Jeff Blashill.

De la Rose zůstal v nemocnici přes noc na pozorování. Z venkovního tripu se vrátí zpátky do Detroitu, kde podstoupí podrobnější vyšetření.

„Doufáme, že všechno bude v pohodě. Po vyšetření u specialistů snad budeme vědět víc. Chceme být mimořádně obezřetní," pokračoval Blashill.

Jacob De la Rose, jehož o dva roky starší bratr Erik je obráncem Sparty, totiž nemá se srdcem problémy poprvé. Na začátku této sezony, kdy ještě působil v Montrealu, mu právě kvůli zrychlenému tepu doktoři zakázali hrát. Po pár dnech pauzy ale dostal zelenou.

„Neumím říct, jestli jde přesně o ten samý problém. V obou případech, pokud vím, ale šlo o zrychlený tep," mínil Blashill.

Reklama

Související témata: