Hlavní obsah

Vojnov dál pyká za zbití ženy, svolení k návratu do NHL nedostal

Ruský obránce Vjačeslav Vojnov se nemůže vrátit do NHL ani v příští sezoně. Vedení soutěže devětadvacetiletému hokejistovi prodloužilo zákaz činnosti za napadení manželky v říjnu roku 2014, kvůli kterému byl dva měsíce ve vězení. V případě dobrého chování by Vojnov mohl znovu působit v NHL od léta příštího roku.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Hokejisté Los Angeles se dál obejdou bez služeb ruského hokejisty Vojnova. Ten totiž zmlátil manželku a na slavnou soutěž musí zatím zapomenout.

Článek

Vojnov v případu domácího násilí vinu nepřiznal, ale ani nepopřel. Loni v červenci ho soud v Los Angeles obvinění zbavil. Mezitím se hráči a jeho manželce Martě Varlamovové narodil syn.

Vojnov kvůli zbití manželky přišel o angažmá v Los Angeles Kings, s kterými v letech 2012 a 2014 vybojoval Stanley Cup. Klub přerušil platnost jeho šestileté smlouvy uzavřené v roce 2014 na celkem 25 milionů dolarů. Vojnov se vrátil do Ruska a hrál za Petrohrad, s kterým předloni získal Gagarinův pohár. Ruské sborné pomohl loni k triumfu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, v tomto ročníku nikde nehrál a doufal v návrat do NHL.V březnu kvůli tomu absolvoval pohovor s komisionářem soutěže Garym Bettmanem, jenž celou záležitost prošetřoval. Šéf NHL mu zatím návrat nepovolil.

"Dnešní rozhodnutí, i když je přizpůsobeno konkrétním skutečnostem tohoto případu a zúčastněným jednotlivcům, je nezbytné a v souladu s jednoznačným postojem NHL, že nelze tolerovat takovýto a podobný typ jednání, zejména když je namířeno proti partnerovi nebo příbuznému," uvedl Bettman v prohlášení. Proti jeho rozhodnutí se může odvolat hráčská asociace k nezávislému soudci.

Vojnov hrál za Los Angeles od roku 2011 a ve 190 zápasech základní části NHL nasbíral 18 gólů a 63 asistencí. V play off přidal 64 utkání s bilancí devět branek a 16 asistencí.

Reklama

Související témata: