Hlavní obsah

Zákeřný zákrok na českého útočníka v NHL? Sotva jsem se ho dotkl, hájí se hvězdný Kanaďan

Dostal nečekanou ránu do hlavy a nekontrolovaně se zřítil k ledu. Český hokejista týmu Vegas Golden Knights Tomáš Nosek inkasoval ve třetím duelu úvodního kola play off NHL nevybíravý úder od hvězdy San Jose Joea Thorntona, který rodáka z Pardubic po odehrání kotouče složil levou rukou.

Foto: Josie Lepe, ČTK/AP

Radující se útočník San Jose Sharks Joe Thornton během utkání s Vegas Golden Knights-

Článek

Útočník Sharks dostal za svůj výpad v závěru druhé třetiny dvouminutový trest, ale očekává se, že incident ještě posoudí Oddělení bezpečnosti hráčů (NHL Department of Player Safety) a Throntona nejspíš stihne další sankce.

„Určitě se na to podívají. O tom není pochyb. Tady šlo o jasný zákrok vysoko na hlavu. Posoudí to a uvidíme, co se stane," je si jistý kouč Vegas Gerard Gallant.

Otřesený Nosek se ze zákroku rychle oklepal a po svých odjel na střídačku. Následně se znovu zapojil do zápasu, který jeho tým vyhrál 6:3 a otočil tak průběh série na 2:1.

Thornton se po utkání hájil s tím, že šlo o nezaviněný střet.

„Upřímně jsem si myslel, že jsem se ho sotva dotkl. Jel zpátky, šlo o běžnou hru. Myslím si, že můj syn mě takhle trefí šestkrát denně. Šlo o to, že on sám (Nosek) se dostal do divné pozice, to je celé," mávl rukou nad zákrokem hvězdný vousáč ze San Jose.

Pokud Thornton dostane pokutu nebo zápasový distanc, půjde už o jeho druhý disciplinární trest proti Vegas v této sezoně. Na konci března dostal pokutu 2500 dolarů za úder vysokou holí proti útočníkovi Golden Knights Ryanu Reavesovi.

Měl by dostat Joe Thornton za zákrok na Tomáše Noska dodatečný disciplinární trest?
Určitě ano. Šlo o zákeřný zákrok na hlavu.
87,8 %
Určitě ne. Nešlo o nic vážného.
4,1 %
Nevím. Je to na hraně.
8,1 %
Celkem hlasovalo 2163 čtenářů.

Reklama

Související témata: