Hlavní obsah

Nevídané simulování v NHL! Finský bek teatrálně padal hned třikrát během deseti vteřin

Dallas/Praha

Občas přestřelí, o čemž by mohl vyprávět třeba Michal Kempný, kterému v přípravě na aktuální ročník NHL zákrokem loktem přivodil otřes mozku. Po pondělním souboji v Dallasu se ale hokejoví fanoušci třicetiletého kanadského obránce Roberta Bortuzza naopak zastávají. V souboji s ním totiž předvedl až nevídaný herecký talent finský zadák Stars Esa Lindell.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Finský obránce Dallasu Esa Lindell.

Článek

Druhá třetina třetího utkání druhého kola play off NHL se blížila ke svému konci, když za brankou St. Louis svádělo souboj o puk hned několik hráčů obou týmů.

Jednu z dvojiček tvořili i Bortuzzo s Lindellem. Kanaďan uštědřil svému soupeři zezadu krosček, nicméně nijak intenzivní, aby jej Lindell nemohl ustát. Jenže Fin se místo toho teatrálně poroučel k ledu.

Když se ihned opět postavil na nohy, celá situace se opakovala, což Bortuzzo nevydržel a směrem k rozhodčím gestikuloval, že by měli Lindellovi udělit dvouminutový trest za nafilmovaný pád.

Když se pak finský juniorský mistr světa z roku 2014 po dalším úderu svalil na led už potřetí během deseti vteřin, navíc ještě teatrálnějším způsobem, sudí už zasáhli. Na trestnou lavici poslali na dvě minuty nejen Bortuzza za krosček, ale i finského simulanta.

Některý z fanoušků pak zareagoval vtipným upravením Lindellovy charakteristiky na wikipedii, kde stálo, že je profesionálním finským simulantem.

Po utkání ale mohl mít Bortuzzo důvod k úsměvům, neboť St. Louis v Dallasu vyhrálo 4:3 a v sérii se ujalo vedení 2:1 na zápasy.

Reklama

Související témata: