Hlavní obsah

Mrázek ve třetím duelu chytat nebude. Jak to vypadá s jeho zraněním?

Carolina/Praha

Špatná zpráva! Zranění v dolní části těla nedovolí české brankářské hvězdě Petru Mrázkovi nastoupit do bitvy s Islanders. Carolina po překvapivém vyřazení obhájců trofeje z Washingtonu pokračuje ve spanilé jízdě letošním play off NHL, trápí ji však početná marodka. Ve čtvrtfinále i tak vyhrála oba úvodní duely na ledě Islanders, ale marodů má před dalšími zápasy nepočítaně. Hurricanes se tak budou muset bez Mrázka obejít minimálně ve třetím utkání série.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek chytá střelu Joshe Baileyho v utkání 2. kola play off NHL proti NY Islanders.

Článek

Kdy se vrátí Mrázek do branky? To je otázka, která nyní nejvíce tíží příznivce Hurikánů. Český gólman musel střídat v sedmé minutě druhé třetiny nedělního duelu. Kluboví lékaři v pondělí stanovili status jeho zranění na takzvané day-to-day. Což znamená, že o případném startu sedmadvacetileté opory v brance se bude rozhodovat v řádech několika dnů.

Jisté ovšem je, že ve třetí bitvě s Islanders se do branky postaví náhradník Curtis McElhinney. Ten na led během druhého střetnutí naskočil prakticky bez přípravy. Připsal si však 17 úspěšných zákroků, puk za záda nepustil a spoluhráči pro něj měli jen slova chvály.

Třetí a čtvrtý zápas jsou na programu ve středu a v pátek. Carolina povolala z farmy náhradníka Alexe Nedeljkovice. Hurricanes nemohou počítat ani s dalšími oporami. Na led se v další bitvě nepodívají finský útočník Saku Mäenalanen a obránce Trevor Van Riemsdyk.

Otazník je u Kanaďanů Micheala Ferlanda a Jordana Martinooka. Fit není úplně ani Rus Andrej Svečnikov, který utrpěl otřes mozku poté, co jej poslal k zemi v bitce jeho krajan Alex Ovečkin během prvního kola play off.

Reklama

Související témata: