Hlavní obsah

Zešílel snad? Kanaďan tvrdě seknul gólmana Bishopa přes záda

Dallas/Praha

Tohle muselo zabolet! Hokejové bitvy v play off bývají ostré a vyhrocené. Své by o tom mohl vyprávět brankář Dallasu Ben Bishop, kterého během středečního duelu čtvrtfinálové série tvrdě seknul přes záda útočník St. Louis David Perron. Hokejisté Stars na domácím ledě zvítězili poměrem 4:2 a srovnali stav na zápasy na 2:2.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Brankář Dallasu Stars Ben Bishop byl jedním ze strůjců domácí výhry proti St. Louis Blues.

Článek

Fanoušci v hale American Airlines Center se nestačili divit tomu, co prošlo kanadskému útočníkovi Davidovi Perronovi. Bishop minutu před koncem druhé části odehrával puk u mantinelu za bránou. V tu chvíli se kolem něj prohnal třicetiletý Kanaďan a bez slitování ho praštil přes záda.

Bishop šel k ledu s bolestivou grimasou schovanou pod maskou. Gólman zuřil a se sudím si chtěl po chvíli celou situaci vyříkat. Nikdo z arbitrů ale Kanaďanův zákrok zřejmě neviděl, jinak si nepotrestání dvěma minutami totiž vysvětlit nelze.

I kdyby Bishop svůj pád a následné svíjení přihrál, jednoznačně šlo o nedovolený zákrok a Perron měl putovat na trestnou lavici. Fanoušci NHL dvaatřicetiletého Američana ve svatyni Stars za jeho simulování často kritizují. O tom, že zákeřný faul Perrona byl bolestivý, ale nemůže být žádný pochyb. Rána mířila přesně do míst, kde je gólmanova výstroj nejtenčí a brankář je tam nejzranitelnější.

Bishop si připsal sedmadvacet úspěšných zákroků a Dallas i díky němu srovnal sérii na 2:2 na zápasy. Čtvrtfinále se nyní přesunuje zpět do St. Louis k pátečnímu duelu číslo pět.

Reklama

Související témata: