Hlavní obsah

Edmontonu se ujal manažer Holland, Hitchcock už trenérem nebude

Edmonton

Hokejisty Edmontonu podle očekávání už dál nepovede Ken Hitchcock. Zkušený kouč přišel k týmu loni v listopadu místo Todda McLellana, ale sezonu už Oilers nezachránili. V Západní konferenci skončili předposlední a podruhé za sebou se nedostali do play off. Jeho nástupce vybere nový generální manažer, kterým se stal Ken Holland.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Nový generální manažer Edmontonu Ken Holland.

Článek

Třiašedesátiletý Holland má za sebou dlouholeté působení v Detroitu, v jehož vedení pracoval od roku 1997 až doteď. Bývalý brankář pomohl Red Wings vyhrát třikrát Stanley Cup a čtyřikrát základní část NHL a je považován za jednoho z nejúspěšnějších generálních manažerů v soutěži. Zprávy o jeho příchodu už předem kvitovala hlavní hvězda Edmontonu Connor McDavid.

Hitchcock získal v roce 1999 s Dallasem Stanleyův pohár, trénoval také Philadelphii, Columbus a St. Louis. Loni se nejlepší kouč NHL ze sezony 2011/12 rozhodl s trénováním skončit, přesto na podzim přijal nabídku Edmontonu. S 823 výhrami je třetí v historickém pořadí trenérů, 1536 odkoučovaných zápasů ho řadí na čtvrté místo.

Reklama

Související témata: