Hlavní obsah

Mrázek po výprasku v ohrožení. To nebylo dobré, káral ho kouč

Boston/Praha

Pozice Petra Mrázka coby jasné brankářské jedničky Caroliny v bojích o Stanley Cup je ohrožena. Český gólman inkasoval v neděli ve druhém semifinále šest gólů z 25 střel a v brance si protrpěl debakl s Bostonem 2:6. Zda nastoupí za stavu 0:2 v sérii i do třetího utkání je nyní krajně nejisté.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek inkasuje gól ve druhém semifinále proti Bostonu.

Článek

„Tenhle zápas budeme muset ještě trochu strávit a pak se posunout dál," přiznal bezprostředně po duelu kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Nepovedený duel bude těžkým soustem ke strávení pro všechny hráče Hurricanes, ale pro Mrázka obzvlášť. Zejména první gól Matta Grzelcyka po střele z poměrně ostrého úhlu, která sice českého brankáře trefila, ale puk přesto propadl za brankovou čáru.

„Z toho prvního gólu jsem nebyl zrovna šťastný. Tohle jsem měl samozřejmě chytit," nehledal výmluvy Mrázek.

„No, ten první gól, to nebylo dobré. On (Mrázek) to dobře ví," přitakal Brind'Amour.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Bostonský Chris Wagner (14) a brankář caroliny Petr Mrázek.

Český gólman měl ale i dobré momenty, zaskvěl se třeba při likvidaci střely krajana Davida Pastrňáka. Ale duel se zkrátka nepovedl celému týmu, obrana chybovala a Hurricanes inkasovali jeden gól za druhým.

„Od nás to nebyl dobrý zápas. Vůbec jsme mu (Mrázkovi) nepomohli," mrzelo útočníka Caroliny Sebastiana Aha.

Český gólman se i přes narůstající gólový příděl nenechal vystřídat a k odjezdu na střídačku ho nenutil ani kouč. „Jasně, že jsem chtěl odchytat celý zápas," měl jasno Mrázek. „Je to bojovník. Když tam chtěl zůstat až do konce, nezasahoval jsem do toho," řekl Brind'Amour.

Mrázek doufá, že bude mít možnost nápravy. „Je to 0:2 na utkání, ale v téhle situaci už jsme byli. Teď budeme hrát doma a víme, že na to máme. Tenhle zápas musíme ze sebe setřást a myslet už jen na ten příští. Já prostě musím chytit víc puků, než dnes. Musím se ve všem zlepšit," dodal sebekriticky brankář.

Reklama