Hlavní obsah

Hokejista Kesler po operaci kyčle patrně vynechá celou sezonu

Hokejový útočník Ryan Kesler podstoupil operaci kyčle a v příští sezoně se v NHL v dresu Anaheimu Ducks pravděpodobně neobjeví. Pokračování kariéry čtyřiatřicetiletého Američana je nejisté.

Foto: Marek Burkert , Sport.cz

Honda Center v Anaheimu, ilustrační snímek.

Článek

Stejný úkon prodělal i po ročníku 2016/17. "V této fázi kariéry byla operace pro můj život nejlepší možností. Bolest se díky ní značně snížila a za to jsem moc vděčný. Jsem v pořádku, ale má hráčská budoucnost je neznámá," uvedl Kesler v prohlášení.

Dvojnásobnému účastníkovi Utkání hvězd zbývají odehrát tři roky z šestileté smlouvy, kterou podepsal v červenci 2015.

Během 15 sezon v NHL nasbíral Kesler v barvách Vancouveru Canucks a Anaheimu 573 bodů (258+315) v 1001 zápasech. Od první operace kyčle v červnu 2017 však jeho produktivita výrazně klesla, když zaznamenal pouze 22 bodů (13+9) ve 104 utkáních.

"Ohromně mě nadchlo jeho odhodlání hrát navzdory takovému zranění. Ryan musí myslet na svůj život a rodinu. Následující sezonu asi vynechá, ale ať poté zvolí jakoukoli možnost, jeho rozhodnutí budeme respektovat. Zaslouží si maximální respekt," řekl generální manažer Ducks Bob Murray, který od února vedl mužstvo i jako dočasný trenér.

Reklama

Související témata: