Hlavní obsah

Ani zlomená čelist ho nezastavila. Kapitán Chára se ale odměny nedočkal

Boston/Praha

Finále Stanley Cupu je výjimečná sportovní záležitost. Tady se překonávají hranice. Jako správný kapitán se ukázal bostonský obránce Zdeno Chára. Boj o nejslavnější klubovou trofej dohrál se zlomenou čelistí, musel nosit speciální kryt na obličej. Odměna ale nepřišla, sedmou a rozhodující bitvu vyhráli hráči St. Lous Blues 4:1. První historická radost na jedné straně, na druhé obrovský smutek. „Jsem hrdý na tento tým,“ řekl přesto kapitán Medvědů.

Zdeno Chára, kapitán Bostonu. Jak viděl finále Stanley Cupu?Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý hokejista odstoupil během čtvrtého střetnutí finálové série poté, co se postavil do střely Braydena Schenna. Puk se nešťastně odrazil od hole přímo do úst slovenského obra. Chára dopadl na led, chytil se za tvář a na hráčových rukách byly patrné stopy krve. „Zlomená čelist," hlásili poté týmoví lékaři.

Žádný konec sezony, Chára chtěl pomoct týmu a slavit druhý Stanley Cup v životě, ale nestalo se, rok 2011 nenapodobil.

"Těžko hledat slova, tohle jsou těžké chvíle. Každý z nás jsme si představili jiný konec. Jsme velmi zklamaní. Takový je někdy sport. Tento tým prošel přes hodně obtížných situací v sezoně, ale vždycky jsme našli cestu," vrátil se ke skončenému ročníku 206 centimetrů vysoký obránce.

Poslední krok nedopadl. Boston zažil povedenou sezonu, hrál finále, jenže závěrečný duel prohrál, a to je teď jediné, co všichni vidí.

Nejhorší den v životě, řekl útočník Bostonu David Krejčí.Video: Marian Hajda, Sport.cz

Reklama

Související témata: