Hlavní obsah

Hlavní je, aby mužstvo šlapalo jako namazaný stroj, přeje si český bek po překvapivé výměně

Praha

Překvapení, které je realitou. Obránce Radko Gudas bude od příští sezony v NHL oblékat dres Washingtonu. Barvy Letců z Philadelphie jsou minulostí. Po čtyřech sezonách nastala změna a devětadvacetiletého beka čeká přes léto stěhování. „Mám radost, že jsem byl vyměněn do týmu, který je znám tím, že vyhrává a chce vyhrát každé utkání,“ cituje českého reprezentanta Washington Post.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radko Gudase čeká s rodinou stěhování, z Philadelphie byl vyměněn do Washingtonu.

Článek

"Jsem nadšený, že budu hrát s několika krajany a nejlepšími hráči na světě," řekl také Gudas, který kvůli výměně nepřiletí na začátku října s Philadelphií do Prahy, kde Jakub Voráček se spoluhráči nastoupí k úvodnímu zápasu nové sezony NHL proti Chicagu.

„Všichni víte, že hraju fyzický a jednoduchý hokej. První přihrávka na prvního volného hráče, jsem důrazný před brankou. To jsou věci, na které se zaměřuju celou sezonu. Samozřejmě chci také pomoct v útoku, ale hlavní je být užitečný pro tým, dělat, co je potřeba. Důležité je, aby mužstvo šlapalo jako dobře namazaný stroj, na tohle se těším," řekl také Gudas.

Reakce Jakuba Voráčka na výměnu spoluhráče
„Zrovna jsme byli s Gudym spolu, když mu volal generální manažer (Philadelphie) Chuck Fletcher. Je to smutný. Náš kamarádskej vztah je silnej, ale to je prostě byznys. Nečekal jsem to a podle mě to nečekal ani Gudy, ale tak to v hokeji chodí. Čeká vás hodně organizačních věcí, musíte si zvykat na nové lidi, na nový tým. Není to nic jednoduchého, na druhou stranu je to ale naše práce."

Washington, kde by se mohl potkat s krajany Jakubem Vránou, Dmitrijem Jaškinem a Michalem Kempným, je pro Gudase třetí adresou v NHL. V zámořské soutěži odehrál odehrál 416 zápasů, v nichž nasbíral 105 bodů (24+81) a 579 trestných minut.

Důrazná hra do těla, to je první, co každého protihráče napadne. Teď tuto devizu získal Washington. „Nemyslím si, že se soupeřům bude líbit sestava, která proti nim nastoupí. Myslím, že se jim můžeme dostat do hlavy," dodal Gudas. Pár hitů může protihráče vyvést z pohody. Jaká bude realita, ukáže nadcházející sezona v NHL.

Bez Gudyho mi ve Philadelphii bude smutno, přiznává Jakub VoráčekVideo: Sport.cz

Reklama