Hlavní obsah

Obránce Washingtonu Orpik ukončil hokejovou kariéru

Americký hokejista Brooks Orpik z Washingtonu Capitals se po 15 sezonách v NHL rozhodl ukončit kariéru. Osmatřicetiletý zkušený obránce a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru to oznámil na sociálních sítích.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brooks Orpik se rozloučil s kariérou.

Článek

"Měl jsem velké štěstí, že jsem měl po mnoho let tu nejlepší práci na světě, ale tělo už mi říká, že je čas posunout se k něčemu novému," uvedl Orpik. V NHL odehrál 1171 zápasů v základní části a play off. Poslední sezonu mu ale zkomplikovalo zranění menisku v pravém koleně, kvůli němuž musel na operaci.

Rodák ze San Francisca získal první titul v NHL v roce 2009 s Pittsburghem, v jehož dresu v roce 2002 v soutěži debutoval. Před pěti lety přišel jako volný hráč do Washingtonu a s klubem v minulém roce došel rovněž až k trofeji.

K premiérovému titulu pro Capitals ve finále pomohl mimo jiné i vítězným gólem v jednom z duelů série. V kabině klubu, který v letní pauze získal z Philadelphie českého reprezentačního obránce Radka Gudase, patřil Orpik k respektovaným lídrům. Během kariéry v NHL nasbíral 220 bodů za 22 gólů a 198 asistencí.

Reklama

Související témata: