Hlavní obsah

Ferland se v NHL na čtyři roky upsal Vancouveru

Útočník Michael Ferland podepsal ve středu jakožto volný hráč v NHL čtyřletou smlouvu s Vancouverem. Sedmadvacetiletý Kanaďan si díky ní vydělá 14 milionů dolarů. V průměru si tak přijde na 3,5 milionu ročně, což je dvojnásobek platu, který mu zajišťoval předchozí kontrakt.

Foto: Sport.cz

Útočník Michael Ferland podepsal v NHL čtyřletou smlouvu s Vancouverem.

Článek

Ferland odehrál minulou sezonu v Carolině, kam přišel před rokem v rámci výměny z Calgary, jež ho v roce 2010 draftovalo. V 71 zápasech základní části si připsal 40 bodů za 17 gólů a 23 asistencí a s Hurricanes postoupil do play off, v němž přidal za sedm startů jednu nahrávku.

Celkem si vylepšil bilanci na 321 utkání a 129 bodů (59+70). Ve vyřazovacích bojích má na kontě z 20 startů tři góly a stejný počet přihrávek.

"Myslím, že jsme s Carolinou dost lidí šokovali, asi nikdo nečekal, že si povedeme tak, jak jsme si vedli. Hurricanes měli mladý tým a ten vidím nyní i ve Vancouveru. Mají tady skvělé mladé hráče, jako jsou Elias Pettersson, Brock Boeser nebo Bo Horvat. Myslím, že při mém stylu hry jsou Canucks týmem, do kterého skvěle zapadnu," pochvaloval si Ferland.

Iaffalo předběhl arbitráž

Další forvard Alex Iafallo podepsal dvouletou smlouvu na 4,85 milionu dolarů s Los Angeles. Pětadvacetiletý Američan se v pozici chráněného volného hráče dohodl s Kings před arbitráží, která byla naplánována na 20. července.

Iafallo si v uplynulé sezoně připsal v 82 zápasech 33 bodů za 15 branek a 18 asistencí. Předloni po působení na University of Minnesota-Duluth v NCAA uzavřel s Los Angeles jako nedraftovaný volný hráč dvouletý nováčkovský kontrakt na 1,85 milionu dolarů.

Celkem má na kontě v NHL 157 utkání a 58 bodů za 24 branek a 34 asistencí. Ve třech duelech play off vstřelil jeden gól.

Reklama