Hlavní obsah

Vrána prodloužil s Washingtonem smlouvu o dva roky

Washington/Praha

Český hokejový reprezentant Jakub Vrána zůstává v týmu Washington Capitals. Třiadvacetiletý útočník prodloužil smlouvu s předposledním vítězem Stanley Cupu na další dvě sezony. Ročně si díky ní vydělá 3,35 milionu dolarů, v přepočtu přes 80 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník české reprezentace Jakub Vrána (vpředu) během odjezdu na MS 2019 do Bratislavy.

Článek

"Jakub je velmi dobrý hráč a součást našich plánů. Jsme spokojeni s tím, jak se v posledních dvou sezonách zlepšoval. Těšíme se, že bude v naší organizaci i nadále rozvíjet svůj potenciál," uvedl generální manažer Brian MacLellan na klubovém webu.

Capitals Vránu draftovali v roce 2014 v prvním kole jako celkově třináctého hráče, dosud v NHL odehrál 176 zápasů s bilancí 40 branek a 40 asistencí. Dalších osm bodů přidal ve 30 utkáních v play off.

Jakub Vrána měl při rozhovoru v obličeji Ovečkinovu rukavici! Nezasloužili si vyhrát, zdaleka ne.Video: SPORT.CZ

Svého maxima odchovanec Letňan dosáhl v minulé sezoně, kdy nechyběl ani v jednom zápase Washingtonu v základní části, vstřelil 24 gólů a přidal 23 asistencí. V play off se ale neprosadil.

Novou smlouvu, jejíž součástí je podle webu capfriendly.com i podpisový bonus ve výši jednoho milionu dolarů, podepsal Vrána poté, co mu skončil nováčkovský kontrakt.

Vrána dostal od klubu již v červnu takzvanou kvalifikační nabídku a Capitals tak drželi jeho hráčská práva. Nejlepší střelec mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2014, na kterém Češi získali stříbrné medaile, figuruje v dlouhodobých plánech Washingtonu mezi šesticí elitních útočníků, na něž chtějí spoléhat.

Chicago vyměnilo Anisimova do Ottawy za Smitha

Chicago vyměnilo ruského hokejistu Arťoma Anisimova do Ottawy za jiného zkušeného útočníka Zacka Smithe. Oba shodně mění působiště v 31 letech, Smith vůbec poprvé po jedenácti sezonách strávených v týmu Senators.

Anisimov odehrál za čtyři roky v dresu Blackhawks 291 zápasů, nasbíral 77 gólů a o jednu více asistencí. V minulé sezoně měl bilanci 15+22 a v květnu pak získal s reprezentací bronz na mistrovství světa. V posledním zápase na šampionátu s českým týmem přispěl brankou k výhře po nájezdech.

Ottawa bude v NHL jeho čtvrtým působištěm, předtím hrál za New York Rangers a Columbus. Smith v uplynulém ročníku odehrál 70 zápasů, skóroval devětkrát a na 19 gólů nahrál.

Reklama

Související témata: