Hlavní obsah

Pozoruhodné, co pořád dokážou! Kdo inspiruje jednoho z nejlepších hokejistů současnosti?

Dlouhodobě je považován za jednoho z nejlepších hokejistů současnosti. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se chystá už na svou patnáctou sezonu v NHL a přiznává, že se před jejím startem inspiruje jinými hvězdnými sportovci, kteří i v pokročilém věku stále dokážou hrát na nejvyšší úrovni.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Článek

Jen málo hokejistů dokázalo tolik co Crosby, který za necelý týden oslaví dvaatřicáté narozeniny. Kanadský útočník má ve své sbírce dvě zlata z olympijských her, je mistrem světa a zároveň trojnásobným vítězem Stanley Cupu. Do toho spousta individuálních ocenění; včetně dvou Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezony NHL či dvou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu ročníku.

Přesto se nadále touží zlepšovat, proto si bere příklad z osobností z jiných sportů, které si dlouhodobě drží vysokou výkonnost. Tím prvním je brzy dvaačtyřicetiletý hráč amerického fotbalu Tom Brady, který v únoru získal s New England Patriots v NFL rekordní šestý Super Bowl.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Roger Federer na letošním Wimbledonu.

Druhým Crosbyho vzorem je pak švýcarský tenista Roger Federer, jenž v neděli v sedmatřiceti letech nakonec neúspěšně bojoval ve finále Wimbledonu proti Novaku Djokovičovi o svůj 21. grandslamový titul.

„Vidět, co pořád dokážou, je pozoruhodné. Hrozně rád jsem už jenom svědkem takových věcí. Neporovnávám se s nimi, protože mají svoji vlastní soutěž. Myslím si ale, že jako sportovec se máte snažit od takových osobností učit. Jsou totiž inspirující," prohlásil Crosby pro The Athletic.

Od Federera s Bradym se chce přiučit především jejich mentalitě a schopnosti měnit se s přibývajícími roky. „Hra okolo vás se mění a v některých věcech se musíte přizpůsobovat. Ale detaily, jako pracovní morálka nebo příprava, zůstávají pořád stejné," uvědomuje si Crosby.

Reklama

Související témata: