Hlavní obsah

Obrat! Zacha by měl zůstat Ďáblem a finančně si polepšit

Newark/Praha

Český hokejový útočník Pavel Zacha by měl i nadále pokračovat v NHL za New Jersey. Přestože se v pondělí objevily v Rusku zprávy, že dvaadvacetiletý brněnský odchovanec jedná o přesunu do KHL do Omsku, nakonec má v nejbližších hodinách podepsat novou víceletou smlouvu s Devils. Finančně by si měl oproti minulým třem rokům, kdy pobíral 832 tisíc dolarů za sezonu, výrazně polepšit.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha zůstává Ďáblem, s New Jersey podepsal novou tříletou smlouvu.

Článek

Zachovi, kterého New Jersey draftovalo pro NHL před čtyřmi lety jako celkově šestého v pořadí, skončila po uplynulé sezoně tříletá nováčkovská smlouva. Devils mu sice v červnu předložili kvalifikační nabídku, tu ale hráč se svým agentem Patrikem Štefanem odmítli.

Cítili totiž, že Zacha by si zasloužil větší než desetiprocentní navýšení platu, který v uplynulém ročníku činil 832 tisíc dolarů. I proto Zacha se Štefanem rozjeli „akci KHL".

Chtěli na New Jersey zatlačit. Aby šéfové klubu věděli, že Zacha má v záloze i jinou variantu, takže Devils budou muset hráči předložit vylepšený kontrakt, pokud ho chtějí v Newarku udržet.

„Je mi sakra jedno, jestli podepíše smlouvu v KHL nebo v Bramptonu. Je mi prostě sakra jedno, s kým podepíše. To my na něj máme práva," reagoval popudlivě generální manažer Ďáblů Ray Shero v pondělí, když se doslechl o možnosti, že by Zacha mohl uvažovat i o jiných variantách než setrvání v klubu.

Už ve smířlivějším tónu dodal, že Štefan ho před pár dny o Zachově případném odchodu do KHL informoval. „Jestli je KHL cesta, které dá přednost, pak bude mít zpět do NHL daleko. Ale jsem plný naděje, že se během pár dní, než začne tréninkový kemp, domluvíme (na nové smlouvě)," prohlásil Shero.

Nyní se zdá, že Štefanovi hrozba Omskem vyšla. Zacha, který uplynulé sezoně NHL zaznamenal v 61 zápasech 13 gólů a 12 asistencí a celkově v nejlepší hokejové soutěži světa odehrál za tři roky 201 duelů s bilancí 29 branek 47 přihrávek, se nového vylepšeného kontraktu zřejmě opravdu dočká.

I tak ho ale čeká tuhý boj o místo v sestavě Ďáblů, kteří přes léto hodně posílili.

Reklama

Související témata: