Hlavní obsah

Bývalá hokejistka Granatová bude v Seattlu první skautkou v NHL

Praha

Bývalá americká hokejistka Cammi Granatová bude vyhledávat talenty pro vznikající klub ze Seattlu a stane se tak první skautkou v NHL. Generální manažer Ron Francis jmenoval členku Síně slávy jako jednu z pěti skautů, kteří pomůžou klubu připravit se na draft před vstupem do soutěže v roce 2021. Dalšími vyhledávači pro Seattle budou mimo jiné dlouholetí hráči NHL Ulf Samuelsson a Stu Barnes.

Foto: Sport.cz

Bývalá americká hokejistka Cammi Granatová bude vyhledávat talenty pro vznikající klub ze Seattlu

Článek

Nyní osmačtyřicetiletá Granatová byla kapitánkou amerického týmu, jenž získal při olympijské premiéře ženského hokeje zlato v Naganu 1998. Je také mistryní světa z roku 2005.

V americké reprezentaci odehrála 205 zápasů, v nichž nastřílela 186 gólů a připsala si celkem 343 bodů. V roce 2010 byla jako první žena spolu s Kanaďankou Angelou Jamesovou uvedena do hokejové Síně slávy v Torontu.

Po skončení kariéry pracovala Granatová převážně jako komentátorka. "Měla jsem i jiné nabídky z NHL, ale Seattle mi vyhovoval nejvíc, je to skvělá příležitost," uvedla manželka bývalého hokejisty Raye Ferrara a mladší sestra dalšího bývalého hráče NHL Tonyho Granata.

Reklama