Hlavní obsah

Fatální chybou daroval trestné střílení v NHL. Ty jsi idiot! odvděčil se mu soupeř

Toronto

„Kapanene, ty jsi fakt zasr.... idiot!“ volal vysmátý Max Domi ze střídačky na soupeře Kasperiho Kapanena poté, co Domiho Montreal v Torontu vyrovnal na 4:4. Stalo se tak po trestném střílení Jeffa Petryho nařízeném za hození hole v obranném pásmu. Kasperi Kapanen tak reagoval možná trochu frustrovaně v momentě, kdy z jeho hokejky odlétla dolní polovina při blokování Petryho střely.

Foto: Christopher Katsarov, ČTK/AP

Montreal slaví výhru nad Torontem.

Článek

Podle pravidla 53.6 tak Montrealu daroval trestné střílení, aniž by zrovna zabraňoval nebezpečné šanci soupeře.

Jakékoliv hození hole proti střele či přihrávce v obranném pásmu totiž automaticky znamená nařízení trestného střílení. Petry následný pokus proměnil a Canadiens nakonec vyhráli 6:5 na nájezdy.

Domi se nezdráhal provokovat soupeře, přestože právě v Torontu se proslavil jeho otec Tie, který byl vyhlášeným rváčem a provokatérem týmu Maple Leafs.

Kapanen, jehož otec Sami rovněž strávil velkou část kariéry v NHL, očividně nevěděl, že za hození hokejky v obranném pásmu může následovat trestné střílení. „Vím, že to byla velká chyba z mé strany. A jestli jsem věděl o tom, že to pravidlo existuje, nebo ne, nemění nic na tom, že jsem to neměl dělat," kál se 23letý finský hokejista po utkání.

Svého svěřence se zastával kouč Mike Babcock. „Jsem si jistý, že ho to mrzí a kdyby se mohl vrátit zpět, už by to neudělal. Musíme se z toho poučit. Tyto lekce jsou v průběhu roku důležité a my dnes právě jednu dostali," dodal kouč Toronta.

Reklama