Hlavní obsah

Colorado - New Jersey 3:1Skvělý Francouz vychytal výhru, trápení Ďáblů pokračuje

Dnešní noc v NHL nebyla příliš bohatá na zápasy. Odehrály se pouze dva, a to Dallasu s Vegas a Colorada s New Jersey. V akci jsme i tak mohli vidět několik českých borců. Nejvíce se dařilo golmanu Pavlu Francouzovi, který byl dlouho blízko své další nule v NHL, ale i přes obdržený gól pomohl 37 zákroky svým spoluhráčům k výhře 3:1 nad New Jersey a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. U jediného gólu Ďáblů asistoval český útočník Pavel Zacha.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Pavel Francouz opět předvedl několik jistých zákroků.

Článek
Fotogalerie

Jako první šli do akce hráči Vegas na ledě Dallasu, který po první třetině vedl zásluhou Feduna. Ten pálil po kulišácké přihrávce od Radulova, který mu puk poslal mezi nohama Carriera.

Ve druhé části Vegas otočili vývoj zápasu a překlopili vedení na svoji stranu. Nejdříve se trefil Karlsson, který nejprve na modré čáře nabíjel obránci Theodorovi. Jeho střela skončila na zadním mantinelu, odkud se odrazila k vyjetému brankáři Bishopovi, který puk vykopl přímo k Marchessaultovi, který pak přihrávkou přes několik hráčů našel Karlssona, jenž vystřelil přesně do ještě částečně odkryté klece. Druhou branku Vegas vstřelil Stephenson, který po krásné akci přesnou střelou zápěstím do levého horního růžku Bishopovy branky zvyšoval na 2:1.

Hvězdy z Dallasu zápas nakonec dotáhly až do prodloužení. Pět minut před koncem 3. třetiny vyrovnával na 2:2 z ostrého úhlu Jamie Benn. V prodloužení ale rozhodl o výhře Knights 3:2 po necelé minutě Pacioretty, který lehce překonal Bishopa. Pochvalu si zaslouží u tohoto gólu také Theodor, který si připsal druhou asistenci a Paciorretymu přihrával až z obraného pásma.

Za Dallas nastoupili i čeští hráči Radek Faksa a Roman Polák, za Vegas Tomáš Nosek, ale ani jeden se bodově neprosadil.

Francouz první hvězdou, Zacha asistoval

Druhý zápas začal o hodinu později a hráči Colorada na svém ledě přivítali trápící se Ďábly. Jejich herní nepohoda se projevila i v tomto duelu. V polovině první třetiny fauloval McLeod a tuto chybu v následné přesilovce potrestal z mezikruží kapitán Landeskog. Velký podíl na gólu má McKinnon, který nejprve naznačil střelu, ale poté přihrál právě číhajícímu Landeskogovi. Nichuskin zvyšoval na 2:0 ve 28. minutě, kdy si ve středním pásmu vzal puk od Barbeia a pak zamířil přesně. Ve 34. minutě vystřídal hostujícího brankáře Domiqua, jeho kolega Blackwood.

Ďáblové se konečně prosadili až v 56. minutě, kdy český útočník Pavel Zacha přihrával Müllerovi, který se štěstím snižoval na 1:2. Do střely mu totiž zasáhl domácí obránce Girard, který nešťastně střelu tečoval za Francouzova záda. Jenže necelou minutu před koncem se opět Colorado dostalo do dvoubrankového vedení, zásluhou McKinnona, který dával gól do prázdné branky. Colorado vyhrálo 3:1 a vede Západní konferenci.

Výsledky NHL
Dallas - Vegas 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 16. Fedun, 55. Jamie Benn - 25. W. Karlsson, 35. Stephenson, 61. Pacioretty. Střely na branku: 30:32. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. M. Subban, 3. Mark Stone (všichni Vegas).
Colorado - New Jersey 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 12. Landeskog, 28. Ničuškin, 60. MacKinnon - 56. Mueller (Zacha). Střely na branku: 37:38. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval jeden gól z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 97,37 procenta. Diváci: 18.034. Hvězdy zápasu: 1. Francouz, 2. Landeskog, 3. MacKinnon (všichni Colorado).

Reklama

Související témata: