Hlavní obsah

Neskutečná trefa za víc než milion! A to přitom hokej nehraje

Montreal/Praha

To je klikař! Hokejový fanoušek Patrick Proteau poznal, jaké to je mít šťastný den. Nejdřív vyhrál lístky na zápas Montrealu s Detroitem, opravdová pecka ale přišla až přímo na utkání NHL. Dostal se totiž mezi vyvolené, kteří se mohli zapojit do soutěže, kde byl ve hře milion.

Foto: Sport.cz

Patrick Proteau se z hokeje v Montrealu vrátil o 50 tisíc dolarů bohatší.

Článek

Úkolem Proteaua bylo z různých vzdáleností trefit malý otvor, který byl vyřezán v překážce umístěné mezi tyčemi. Od bližší modré čáry uspěl, takže získal malou lednici. S ranou ze středového kruhu však nepochodil a na celosezonní permanentku na domácí zápasy Canadiens musel zapomenout.

Jenže pak přišlo finále a pokus od vzdálenější modré čáry. Ten dával možnost vyhrát 50 tisíc amerických dolarů (více než 1,1 milionu korun). A když Proteau práskl do puku, nevěřil vlastním očím. Touš totiž zaplul malým otvorem do sítě a on odměnu opravdu vyhrál!

„Měl jsem štěstí začátečníka," chechtal se. „Před soutěží mi nabízeli hokejky a ptali se, jestli hraju levou, nebo pravou dolů. Říkal jsem jim, že nevím, protože hokej nehraju," nepřestával se Proteau smát.

„Nemyslel jsem si, že puk skončí v bráně," přiznal fanoušek. Jasno měl až v momentě, kdy tribuny v Bell Centre začaly bouřit. „Všichni najednou jásali a mně spadla čelist," uzavřel Proteau, jenž prý výhru použije k rozmazlování rodiny a na dovolenou v teple.

Reklama

Související témata: