Hlavní obsah

MacKinnon je podruhé v sezoně NHL hlavní hvězdou týdne

New York

Coloradský útočník Nathan MacKinnon byl podruhé v sezoně vyhlášen v NHL hlavní hvězdou týdne. Za ním skončili v anketě další centr Mark Scheifele z Winnipegu a obránce Columbusu Zach Werenski.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Coloradský útočník Nathan MacKinnon byl podruhé v sezoně vyhlášen v NHL hlavní hvězdou týdne.

Článek

MacKinnon i Scheifele nasbírali v minulém týdnu ve třech zápasech shodně tři góly a pět asistencí. Čtyřiadvacetiletý tahoun Colorada se stal prvním hráčem klubu od sezony 1995/96, jenž zaznamenal v jednom utkání čtyři body. MacKinnonovi se to povedlo v zápase proti obhájci Stanleyova poháru St. Louis, v němž přispěl k výhře 7:3 gólem a třemi přihrávkami. V kanadském bodování NHL je třetí o bod za edmontonskou dvojicí Leon Draisaitl, Connor McDavid.

Také Scheifele prožil čtyřbodový večer, čímž si vyrovnal životní maximum. K vítězství nad Coloradem 7:4 přispěl brankou a třemi přihrávkami. S 20 góly a 28 asistencemi z 42 utkání je nejproduktivnějším hráčem Winnipegu.

Werenski se postaral o pět z osmi gólů Columbusu v uplynulém týdnu. V této sezoně dal dvaadvacetiletý Američan už 13 branek, lepším střelcem mezi obránci je pouze Roman Josi z Nashvillu (14).

Reklama