Hlavní obsah

Pastrňák čeká na pozvání na pivo od Hertla. Ten si zápasy neskutečně užil

Praha/St.Louis

Celkově si Pastrňák připsal 4 góly a dvě asistence, jako kapitán týmu sice nedokázal dotáhnout svoji divizi k celkovému prvenství, ale přesto byl jedním z nejplatnějších hráčů a byl za to také náležitě oceněn. Jako prvního Čecha v historii All-Star Game ho zvolili nejužitečnějším hráčem. Tomáš Hertl se v Utkání hvězd stal zase nejúspěšnějším střelcem historie. S pěti góly překonal i hokejovou ikonu Wayna Gretzkyho. Jaké byly pocity českých hráčů po All-Star Game a jak si je celé užili, si můžete poslechnout v přiložených rozhovorech.

David Pastrňák po All-Star GameVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Byl to večer, na který Čeští hráči jen tak nezapomenou - Hertl 5 gólů, Pastrňák 4+2, Rittich inkasoval jen 2 branky ze čtrnácti střel. Češi zkrátka dokázali, že byli nominováni právem.  Taky se o nich v zámoří teď hodně mluví, českému hokeji udělali skvělou reklamu, kterou rozhodně potřebujeme.

Pastrňák byl z ocenění překvapený. "Nečekal jsem to, zvlášť když jsme byli na straně poražených," řekl. On i Hertl si užíval přítomnost hráčů, se kterými se běžně nevídá. Po kapitánském céčku netouží, v nové roli  kapitána Atlantické divize využil rady svého parťáka z Bostonu Zdena Cháry.

Tomáš Hertl po All-Star GameVideo: Marian Hajda, Sport.cz

Z Tomáše Hertla sršelo nadšení, z výhry, samotné účasti na All-Star Games i ze svých gólů. S Pastrňákem se ani zvlášť hecovat před finálovým zápasem nemuseli, soutěží mezi sebou pořád. "Každý chce vyhrát," říká nový rekordman v počtu vstřelených gólů během Utkání hvězd.

Reklama

Související témata: