Hlavní obsah

To snad ne?! Komentátoři ani trenér soupeře nechápali, co Pastrňákovi a spol. prošlo

Boston/Praha

Byl to moment, který vyvolal hodně emocí. Už během zápasu, a stejně tak i po jeho skončení. Nejen kouč hokejistů Vancouveru Travis Green měl podezření, že úvodní gól Bostonu v úterním vzájemném zápase NHL neměl platit. Stejného názoru byli po prohlédnutí opakovaných záběrů i televizní komentátoři. O to větší šok pak zažili, když hlavní rozhodčí po poradě s kolegy u videa branku uznali. Nutno říct, že naprosto oprávněně.

Foto: Sport.cz

Na první pohled se zdálo, že úvodnímu gólu Bostonu předcházel ofsajd.

Článek

Běžela 15. minuta utkání, když útočník Bruins Charlie Coyle překonal gólmana Canucks Markströma a otevřel skóre. Travis Green si však okamžitě vyžádal trenérskou výzvu. Měl pocit, že brance předcházel ofsajd, kterého si arbitři nepovšimnuli.

Operační místnost sídlící v Torontu, v níž dochází k přezkoumávání sporných situací u videa, situaci řešila několik minut. Na první pohled se zdálo, že Green se svou námitkou uspěje.

Sean Kuraly totiž opustil pásmo až v momentě, kdy už do něj zavezl puk jeho spoluhráč Charlie McAvoy. „To je ofsajd, tohle je prostě ofsajd," shodovali se po opakovačkách televizní komentátoři.

Když pak ale hlavní rozhodčí všem divákům v hale oznamoval, že k porušení pravidel nedošlo a gól platí, nechtěli tomu komentátoři uvěřit. „Měli (rozhodčí) k dispozici stejný záznam jako my?" ptali se.

Sudí ale rozhodli naprosto správně. Jde totiž o to, že McAvoy se kotouče v útočné třetině dotkl svou holí až v momentě, kdy už z pásma Kuraly stačil vybruslit.

„Měl jsem za to, že šlo o ofsajd. Znám vysvětlení, kterého se mi od rozhodčích dostalo. Tak to prostě je," pokrčil rameny Green, který se během zápasu verdiktu sudích podivoval.

„Když jsem záznam situace viděl poprvé, říkal jsem si, že to vypadá jako ofsajd," mínil kouč Davidů Pastrňáka a Krejčího Bruce Cassidy. „Ale Charlie se opravdu nedotkl puku, dokud Kuraly z pásma nevyjel. Když jsme se na záběr podívali znovu, měli jsme hned jasno," dodal šéf bostonské střídačky po triumfu 4:0.

Reklama

Související témata: