Hlavní obsah

Pavelec poprvé vyhrál, na tréninku na něj nemá ani Kovalčuk

TAMPA BAY

Hokejisté Atlanty prohrávali po polovině zápasu na ledě rivala z Tampy Bay už 1:4, přesto nakonec odjížděli jako vítězové. Mohla za to především skvělá forma ruského útočníka Ilji Kovalčuka, jenž ve druhém zápase za sebou zaznamenal hattrick. A také soustředěný výkon českého brankáře Ondřeje Pavelce, který už další branku za svá záda nepustil a mohl oslavovat své první vítězství v NHL.

Článek

"Snažil jsem se zapomenout na ty čtyři inkasované góly a chytat, jako by to bylo 0:0," říkal po zápase kladenský odchovanec. "Ve třetí třetině jsem se cítil skvěle a byl šťastný, že se nám podařilo vyhrát," dodal Pavelec. Dvacetiletý nováček dostal v Tampě poprvé příležitost chytat NHL od úvodní minuty a na výhře 6:4 se podílel třiceti úspěšnými zákroky.

"Je neuvěřitelný, hrál vážně skvěle," chválil Pavelce hvězdný spoluhráč Ilja Kovalčuk. "Při prvních dvou gólech měli domácí kliku a jejich další šance pak vychytal, jeho práce s lapačkou je úžasná. Snažím se jej vždy překonat na trénincích a je to opravdu dost těžké," dodal ruský útočník.

Když Brad Richards v 35. minutě zvyšoval už na 4:1 pro Tampu, vypadalo to, že si Blesky lehce dokráčí pro vítězství. když během minuty snížili na rozdíl jedné branky Kovalčuk a Marián Hossa. Ve 48. minutě Kovalčuk svým druhým gólem vyrovnal a dvě minuty před koncem vstřelil vítěznou branku Pascal Dupuis. Hattrick Kovalčuk dokonal 82 vteřin před koncem střelou do opuštěné branky a se dvanácti góly je nejlepším střelcem soutěže.

"Bylo to výjimečné vítězství. Už delší dobu říkám, že Ilja je náš nejlepší hráč. Dal skvělé branky. Ten jeho druhý gól byl perfektní, jen málo hráčů by to dokázalo takhle trefit," oceňoval Kovalčuka generální manažer a dočasný trenér týmu Don Waddell.

Reklama

Související témata: