Hlavní obsah

Hašek zůstává i přes klesající formu sebejistý

Nová sezóna NHL nezastihla českého brankáře Detroitu Dominika Haška v nejlepší formě. S procentuální úspěšností zásahů 85,9 procent a průměrem 2,89 obdržené branky na zápas hluboko zaostává za svým týmovým kolegou Chrisem Osgoodem, jenž se může pochlubit úspěšností přes 90 procent a průměrem 1,8. „Vím, že budu chytat lépe,“ prohlásil přesto Hašek pro The Detroit News.

Článek

„Vím, že bych mohl hrát lépe,“ řekl Dominik Hašek po úterním tréninku Red Wings. Český brankář strávil dost času rozhovorem s koučem brankářů Detroitu Jimem Bedardem a vlastním kritickým hodnocením. „Je před námi dalších 60 zápasů. Vím jak trénovat a vidím, že bych mohl hrát lépe. Bohužel v předchozích zápasech jsem nechytal tak, jak bych měl,“ uznal kriticky Hašek.

Hašek bude mít den na to, aby se psychicky zvedl, neboť kouč Detroitu Mike Babcock dá v utkání proti St. Louis příležitost Chrisu Osgoodovi. Olympijský vítěz z Nagana dostane podle trenéra  příležitost v zápase proti Nashvillu 22. listopadu.

„Je to prosté, Chris chytá dobře,“ říká Babcok na adresu čtyřiatřicetiletého Osgooda, který se může prozatím pyšnit 92,6 % úspěšností zásahů a průměrem 1,8 obdržené branky na zápas, zatímco Hašek zaostává s 85,9 % a průměrem  2,89. „Podle mne si to Chris zaslouží,“ dodal. „Dom (Hašek) má naplánovaný další trénink s Jimmem (Bedardem), aby se dostal se svou výkonností  tam, kam by chtěl. Bude chytat v Nashvillu,“ prozradil své plány trenér Wings.

„Potřebuji ze sebe dostat více odhodlání. Ne, že bych ho neměl, ale když dostanu první gól, tak mě to trochu srazí. Musím se více soustředit,“ přeje si Hašek, kterého v úvodu sezóny trápily problémy s kyčlí. „Po zápase jsem zklamaný (po duelu proti Chicagu pustil „Dominátor“ čtyři branky ze 16 střel - pozn. redakce), ale druhý den už jsem se cítil lépe. Jsem mezi spoluhráči, připraven trénovat a vím, že budu podávat lepší výkony,“ hlásí Dominik Hašek.

Reklama

Související témata: