Hlavní obsah

Zešílel? Kanaďan v NHL vzteky nakopl Slováka ostřím brusle

Jen co trochu utichl humbuk kolem jeho nedávných rvaček s Matthewem Tkachukem, už má edmontonský brousek Zack Kassian zaděláno na další průšvih. Očekává se, že si ho oddělení pro hráčskou bezpečnost hokejové NHL pozve na kobereček kvůli jeho zkratu během čtvrtečního duelu s Tampou.

Foto: Mike Carlson, ČTK/AP

Obránce Tampy Erik Černák v souboji s Mattem Benningem z Edmontonu.

Článek

Kassian hodně špatně nesl, že po souboji a pádu na led zůstal uvězněn pod tělem slovenského obránce Tampy Erika Černáka. Při snaze dostat se co nejrychleji zpět na nohy Slováka úmyslně nakopl ostřím brusle.

Potenciálně hodně nebezpečný kousek se obešel bez jakýchkoliv následků na zdraví opory Tampy. Ani rozhodčí notorického hříšníka nevylučoval, v zámořských médiích ale Kassianovo počínání vzbudilo velký rozruch a dá se očekávat, že jej může postihnout dodatečný trest.

„Kopl mě přímo do hrudníku, naštěstí to nebylo výše. Přišel mi trochu šílený. Ptal jsem se ho, co se děje, protože tohle není zrovna ideální způsob hry na ledě. Nic mi ale neodpověděl," komentoval incident po vítězství Tampy 3:1 Černák.

Sám Kassian ale neměl za to, že by si počínal nějak nebezpečně. Hájil se tím, že Slovák bránil jak jemu, tak spoluhráči Joshi Archibaldovi v návratu do hry.

„Připadalo mi, že pod ním ležíme celou věčnost. Držel mi nohu, ode mě pak přišla instinktivní reakce. Snažil jsem se ho ze sebe dostat, tak jsem ho kopl. Chtěl jsem si svoji nohu uvolnit," vysvětloval Kanaďan.

„Kdybych ho ale kopl naplno, tak by odletěl. Nebo by alespoň rozhodčí vylučoval," dodal.

Zatímco Černák vypadal i bezprostředně po střetu s ostřím brusle svého soupeře absolutně v klidu a nad věcí, na sociálních sítích to mezi zámořskými fanoušky ihned vřelo.

Slovenský obránce v utkání ukázal, že není žádná křehotinka. Hráčům soupeře rozdal celkem devět hitů.

Reklama

Související témata: