Hlavní obsah

Kanaďan sejmul Paláta a dotáhl se na Pastrňáka

Denver/Praha

To byla pecka... Ondřej Palát si chtěl v zápase NHL na ledě Colorada vyšlápnout na domácí hvězdu Nathana MacKinnona, ale sám skončil otřesený a s krvavým obličejem se šoural na střídačku. Útěchou pro českého útočníka Tampy byla aspoň výhra 4:3 v prodloužení. Pro Lightning už jedenáctá v řadě!

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Palát z Tampy.

Článek

Kanaďan MacKinnon se v závěru třetí třetiny zastavil s pukem ve středním pásmu, Palát měl v plánu atakovat ho tělem, jenže protivník se zapřel a českého hokejistu tvrdě, ale patrně čistě, odstavil ramenem.

Na ledě přesto vypukla hromadná potyčka. Vyloučen byl po ní jen hostující Anthony Cirelli za krosček.

Před necelým rokem si podobně jako MacKinnon počínal Jakub Voráček, když předvedl ‚strom‘ na obránce Islanders Johnnyho Boychuka. Ten chtěl českého útočníka atakovat, Voráček mu ale nečekaně nastavil záda, do kterých americký bek vrazil hlavou. Následnou dvojzápasovou suspendaci Voráček nevěřícně komentoval: „Tohle je hokej, proboha...“

Naštěstí pro Colorado se žádný postih pro MacKinnona neplánuje. Avalanche mají svých zraněných dost. S Tampou jim na marodku přibyl klíčový finský útočník Mikko Rantanen, takže klub z farmářského týmu Eagles povolal šestnáctku draftu z roku 2018 Martina Kauta. Dvacetiletý Čech by se debutu v NHL mohl dočkat ve středu proti Islanders...

Lídr Colorada MacKinnon se gólem a asistencí bodově dotáhl na druhého muže produktivity NHL David Pastrňáka z Bostonu. Oba mají 82 bodů a třináctibodovou ztrátu na prvního Leona Draisaitla z Edmontonu.

Reklama

Související témata: