Hlavní obsah

Brankář Francouz byl v NHL vyhlášen hlavní hvězdou týdne

Dělá, co může. Na kontě už má v zámoří i první nulu. Fanoušci si pomalu zvykají, že se z českého gólmana Pavla Francouze stává prvotřídní hvězda. Však byl také brankář Francouz v NHL vyhlášen první hvězdou minulého týdne, v němž vychytal Coloradu tři vítězství ve čtyřech zápasech. Ocenění si vysloužil jako druhý český hokejista v této sezoně zámořské soutěže. V říjnu ovládl tradiční anketu bostonský útočník David Pastrňák.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Colorada Pavel Francouz se občerstvuje během utkání s New Yorkem Islanders.

Článek
Fotogalerie

Francouz prožívá skvělé období. Výbornými výkony ve své druhé sezoně v zámoří si vysloužil novou smlouvu s Coloradem, kterému se v pátek upsal na další dva roky. Ve stejný den vychytal na ledě Anaheimu při vítězství 1:0 své první čisté konto v NHL. V minulém týdnu slavil devětadvacetiletý gólman výhry také v zápasech s New York Islanders (3:1) a Los Angeles (2:1). Porážku utrpěl jen v utkání s Tampou Bay, které Colorado podlehlo 3:4 v prodloužení.

Plzeňský rodák odchytal v tomto ročníku zatím 26 zápasů, v nichž se radoval z 16 výher. S průměrem 2,27 inkasovaných branek a úspěšností zákroků 92,7 procenta patří v brankářských statistikách NHL do první pětky.

V anketě o hlavní hvězdy týdne dostal Francouz přednost před dvěma útočníky. Druhý skončil Mika Zibanejad z New York Rangers, který ve třech zápasech nasbíral tři góly a pět asistencí. Třetí místo obsadil Andrew Mangiapane z Calgary, který dal v minulém týdnu pět branek.

Reklama