Hlavní obsah

Jágr vzkazuje Ovečkinovi: Zasloužíš si to! Kdybych byl Gretzky, už bych se klepal strachy

Washington/Praha

Byl to v úterý jeho večer. Od začátku až do konce. Nejenže utkání s Winnipegem orámoval prvním gólem už po necelých dvou minutách a následně duel rozhodl proměněným samostatným nájezdem. Ruskému hokejovému kanonýrovi Alexandru Ovečkinovi patřily i minuty bezprostředně před zápasem. Capitals svého kapitána ocenili za dosažení hranice 700 gólů v NHL, kterou pokořil jako teprve osmý hráč v dějinách soutěže.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Alexandr Ovečkin se synem Sergejem v náručí a manželkou Anastasií.

Článek

Ovečkin nastoupil na červený koberec rozprostřený na ledě se synem Sergejem v náručí, nechyběla ani jeho těhotná manželka Anastasia. Ruskému carovi přímo na ledové ploše gratulovali i většinový majitel Capitals Ted Leonsis, prezident klubu Dick Patrick a zástupce komisionáře NHL Bill Daly.

Všichni společně pak na multimediální kostce nad ledem sledovali několikaminutové video, v němž Ovečkinovi blahopřálo všech šest žijících členů klubu 700. Za zesnulého Gordieho Howea pak promluvil jeho syn Mark.

„Byl to pro mě speciální moment, obzvlášť díky tomu, že jsem po celou dobu měl na rukách Sergeje. Ještě jednou děkuji svému klubu za všechno, co pro mě udělal," neskrýval potěšení rodák z Moskvy.

Tabulka deseti nejlepších střelců v dějinách NHL
1. Wayne Gretzky894
2. Gordie Howe801
3. Jaromír Jágr766
4. Brett Hull741
5. Marcel Dionne731
6. Phil Esposito717
7. Mike Gartner708
8. Alexandr Ovečkin701
9. Mark Messier694
10. Steve Yzerman692

Ovečkin poslouchal vzkazy od Mikea Gartnera, Phila Esposita, Marcela Dionneho, Bretta Hulla, Jaromíra Jágra i Waynea Gretzkyho, jenž tabulce střelců NHL s 894 góly vévodí. Ruský car na něj aktuálně ztrácí 193 gólů, což pro něj nemusí být nedosažitelná meta.

„700 gólů, to je opravdu hodně, věř mi. Mně to trvalo mnohem déle. Zasloužíš si to," připomínal ve videu natočeném na kladenském zimáku Jágr, že zatímco on se jubilejní 700. trefy dočkal ve 42 letech (v dresu New Jersey), Ovečkin to zvládl o osm let mladší.

Foto: Sport.cz

Gratulace Jaromíra Jágra Alexandru Ovečkinovi.

„Kdybych byl Wayne Gretzky, tak už bych se klepal (strachy). Protože si myslím, že ho můžeš překonat," věří Jágr, že Ovečkin může vystoupat až na střelecký trůn.

Překoná Alexandr Ovečkin rekordních 894 gólů, které v základní části NHL vstřelil Wayne Gretzky?
ano
36,1 %
ne
63,9 %
Celkem hlasovalo 20714 čtenářů.

Reklama

Související témata: