Hlavní obsah

Ruský bohatýr zdolal další milník. Ovečkin přeskočil Jágra v tabulkách rekordů NHL!

Pere se s Čechy a je k neudržení. Ruský bohatýr Alex Ovečkin má v NHL pořádně nabito. Naposledy díky dvěma zásahům na ledě Minnesoty dokonce připravil ve statistikách gólů vstřelených na ledě soupeřů v NHL o pomyslné stupně vítězů českou legendu Jaromíra Jágra. Ten měl na kontě 355 tref na stadionech soupeřů, Ovečkin má na kontě nyní o jeden zásah víc. Navíc Rus pronásleduje Davida Pastrňáka v aktuální sezoně NHL v žebříčku střelců, tam za útočníkem Bostonu zaostává o dva góly.

Foto: Sport.cz

Gratulace Jaromíra Jágra Alexandru Ovečkinovi.

Článek

Dalo se čekat, že postavení Jaromíra Jágra v NHL může časem kapitán Washingtonu ohrozit. Kladenský srdcař se pere s Rytíři o záchranu v české extralize, naproti tomu Ovečkin válí v dresu Washingtonu dál za mořem. V této sezoně třeba nasbíral už 62 kanadských bodů (45 gólů, 17 asistencí)

"Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly a on si to zaslouží," řekl už před časem Jágr, který je třetí v historické tabulce střelců. I přesto, že strávil v letech 2008 až 2011 tři sezony v KHL v Omsku. "Já jsem věděl, že když jsem odešel do Ruska, že se asi těžko budu někam posouvat. Já si myslím, že je v ohrožení Wayne Gretzky. Záleží jen na tom, jestli se Ovečkin nevrátí do Ruska. Pokud vydrží v NHL a bude ho to bavit, tak ho překoná," předpokládá Jágr, že Gretzkého rekord 894 branek v základní části může padnout.

K těmto metám má Ovečkin ještě daleko, ale v hodnocení vstřelených gólů na ledě soupeřů už je Rus v tuhle chvíli o jeden zásah před Jágrem (355 gólů). Historické tabulky vede Wayne Gretzky, jenž na ledě soupeřů nastřílel 402 branek, druhému Yzermanovi (362) už je ale ruský Car Alex velmi blízko. Šest gólů je v současné formě Ovečkin schopný nasázet během pár týdnů.

Na pozoru se musí mít před Rusem s osmičkou na zádech i nejlepší český bombarďák současnosti v NHL David Pastrňák. Toho pro změnu prohání Ovečkin v soutěži kanonýrů, když na „Pastu" ztrácí dva přesné zásahy.

"Vyhrál osmkrát nejlepšího střelce v NHL, což je něco neskutečného. Nedokážu si představit, že by to někdo někdy zopakoval. I vyhrát jednou... Mně se to třeba nikdy nepodařilo. Já jsem teda nikdy nebyl takový střelec," uvedl před časem Jágr, jehož maximem je 62 gólů ze sezony 1995/96. V ní vyhrál jeho parťák Lemieux (69).

Reklama

Související témata: