Hlavní obsah

Laviny z Colorada se valí dál, Hlinka přispěl gólem a přihrávkou

DENVER

Hokejisté Colorada Avalanche získali z posledních deseti zápasů osm vítězných skalpů. Naposledy ve čtvrtek v NHL prazili Edmonton 5:1. Dvěma kanadskými body se na výhře podílel bývalý sparťanský útočník Jaroslav Hlinka. Novic v zámořské lize nejprve přihrál na úvodní gól, po osmnácti sekundách druhé třetiny pak zvýšil na 2:0.

Článek

Jednatřicetiletý útočník využil na počátku prostředního dějství zaváhání v obraně Olejářů. „Bylo důležité, že jsem zachytil jejich rozehrávku,“ vrátil se Hlinka v rozhovoru pro The Sports Network na počátek akce, kdy vypíchnul pas krajanovi z týmu soupeře Ladislavu Šmídovi a střelou nad lapačku rozjásal zaplněné ochozy Pepsi Center v Coloradu. „Jaroslav hrál výborně,“ pochválil svého spoluhráče Ian Laperriere pro agenturu AP.

„Viděl jsem volný prostor, ale jeho (Hlinky) jsem si všiml až na poslední chvíli. Byla to skutečně hrozná nahrávka,“ litoval zaváhání Šmíd v rozhovoru pro Edmonton Journal „Hloupá chyba, kterou nemůžu v takovýchto zápasech udělat,“ kál se dvaadvacetiletý rodák z Frýdlantu. Oilers prohráli z posledních deseti zápasů tři, v Západní konferenci jim přesto patří až dvanácté místo.

Hlinka ještě před svou sedmou brankou v sezóně naservíroval minutu před koncem první části puk Jeffu Fingerovi, aby mohl načít brankové hody domácího celku. „Byl to od Hlinky skvělý pas,“ pochválil bekhendovou nahrávku českého forvarda Finger. „Měli jsme mnoho velmi dobrých šancí,“ liboval si bývalý sparťan, jenž prožívá svou premiérovou sezónu v NHL.

Pražský rodák si připsal v osmapadesáti startech do svých statistik 26 kanadských bodů za sedm branek a devatenáct přihrávek. Avalanche mají na svém kontě 84 bodů a patří jim prozatím třetí příčka v Západní konferenci za druhým San Jose a vedoucím Detroitem.

Reklama

Související témata: