Hlavní obsah

Světový pohár v roce 2020? Češi jen v týmu Evropy, navíc bez Voráčka a Krejčího!

New York/Praha

Když se Světový pohár v hokeji konal v roce 2016 naposledy v kanadském Torontu, zúčastnilo se ho osm týmů včetně České republiky. Renomovaný zámořský magazín The Hockey News teď přichází s variantou, jak by vypadaly sestavy, kdyby se turnaj uskutečnil nyní a startovalo na něm jen šest mužstev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček (vlevo) se serveru The Hockey News do týmu Evropy nevešel.

Článek

V porovnání s rokem 2016 by tak na Světovém poháru chyběl samostatný tým České republiky, jejíž hráči by spolutvořili tým Evropy, a rovněž by nezbylo místo na tým složený z hráčů Severní Ameriky do 23 let. Kromě týmu Evropy by se turnaji představila mužstva Kanady, USA, Švédska, Ruska a Finska.

The Hockey News měl při skládání soupisek všech týmů jen dvě omezení - všichni hráči musejí působit v zámořské NHL a platový strop nesmí přesáhnout 81,5 milionu amerických dolarů, jak je tomu i v NHL.

Ve 23členném týmu Evropy by měli nejpočetnější zastoupení Češi, kterých server vybral osm. Není sice mezi nimi žádný brankář, před Pavlem Francouzem, Petrem Mrázkem či Davidem Rittichem dostali přednost Dán Andersen, Lotyš Merzlikins a Francouzův týmový kolega z Colorada Němec Grubauer.

V obraně z Čechů figurují Filip Hronek z Detroitu a Michal Kempný s Radko Gudasem z Washingtonu. V útoku pochopitelně nechybí bostonský David Pastrňák, jenž by v elitní formaci nastupoval s nejproduktivnějším hráčem sezony Leonem Draisaitlem. Kromě Pastrňáka jsou v sestavě i Jakub Vrána z Washingtonu, aktuálně zraněný Tomáš Hertl ze San Jose, Dominik Kubalík z Chicaga a Martin Nečas z Caroliny.

Trochu překvapivě se ale do výběru nedostali dva nejlépe placení Češi v této sezoně - útočník Philadelphie Jakub Voráček a forvard Bostonu David Krejčí. The Hockey News upozorňuje, že i bez nich by tým Evropy byl v útoku velmi nebezpečný a jejich zařazení na soupisku by naopak znamenalo nutné obětování některého z brankářů.

Jak by vypadal tým Evropy:
Brankáři:
Frederik Andersen (Dán.)
Elvis Merzlikins (Lot.)
Philipp Grubauer (Něm.)
Obránci:
Roman Josi (Švýc.) – Filip Hronek
Moritz Seider (Něm.) – Michal Kempný
Radko Gudas – Erik Černák (SR)
Zdeno Chára (SR)
Útočníci:
Tomáš Tatar (SR) – Leon Draisaitl (Něm.) – David Pastrňák
Nikolaj Ehlers (Dán.) – Anže Kopitar (Slov.) – Jakub Vrána
Tomáš Hertl – Nico Hischier (Švýc.) – Kevin Fiala (Švýc.)
Dominik Kubalík – Lars Eller (Dán.) – Oliver Bjorkstrand (Dán.)
Martin Nečas

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články