Hlavní obsah

Veterán Nolan se stal novou posilou Minnesoty

MINNESOTA/PRAHA

Hokejista Owen Nolan se stal v NHL novou posilou Minnesoty. Vedení Wild podepsalo s nechráněným volným útočníkem dvouletý kontrakt na 5,5 miliónu amerických dolarů. Pro šestatřicetiletého forvarda je angažmá v Minnesotě již jeho sedmou zámořskou štací. "Owen je silový křídelní útočník, který dokáže střílet branky a hrát velmi dobře do těla," pochvaloval si prezident klubu Doug Risebrough.

Článek

"Jsme nadšení, že jsme dokázali přivést univerzálního hráče s takovými zkušenostmi," těšilo Risebrougha na stránkách Espn. V loňské sezóně působil Nolan v Calgary, za které nasbíral dvaatřicet kanadských bodů za šestnáct branek a stejný počet asistencí. Sezónu 2006/07 strávil ve Phoenixu.

Největší část své kariéry odehrál rodák ze severoirského Belfastu v San Jose. Osm sezón hájil barvy Sharks od roku 1996 do sezóny 2002/03, kdy byl vyměněn do Toronta. V kanadském celku působil jednu sezónu.

V NHL působil zatím šestnáct sezón a na své konto si připsal 1068 startů v základní části. Soupeřovo konto zatížil 807 kanadskými body za 381 branek a 426 přihrávek. Nejpodařenější byla sezóny 1999/2000, v níž získal 84 bodů (44+40). S reprezentačním výběrem Kanady získal Nolan v roce 2002 na olympijských hrách v Salt Lake City zlatou medaili.

V dresu Minnesoty se Nolan setká s českými útočníky Martinem Škoulou a Markem Židlickým, jehož Divočáci získali z Nashvillu za forvarda Ryana Jonese.

Reklama

Související témata: