Hlavní obsah

Kapitán Stamkos je po operaci připravený na NHL

Pokud se NHL po pauze způsobené pandemií koronaviru znovu rozběhne, hokejisté Tampy Bay nastoupí i s uzdraveným kapitánem Stevenem Stamkosem. Vedení Lightning ujistilo, že jejich ofenzivní hvězda je po operaci břišního svalu připravena na návrat do ligy.

Foto: Sport.cz

Kapitán Tampy Steven Stamkos je po operaci znovu připravený hrát.

Článek

Třicetiletý Stamkos, nejlepší střelec základní části NHL z let 2010 a 2012, se musel podrobit operaci 2. března. Než byla soutěž kvůli šíření nemoci covid-19 zastavena, přišel o sedm zápasů. Lékaři předpokládali, že se bude zotavovat šest až osm týdnů, a žádné komplikace nenastaly.

"Lepší se každým dnem. Nedokážu říct, kdy se zase věci vrátí do normálu, ale předpokládáme, že všichni naši hráči budou připraveni, až ten čas přijde," řekl trenér Tampy Jon Cooper.

Stamkos v této sezoně v 57 zápasech nasbíral 66 bodů a vstřelil 29 gólů. V týmových statistikách je lepší jen Nikita Kučerov (85 bodů). Oba mají lví podíl na tom, že Tampě patří druhé místo ve Východní konferenci NHL. Vedení soutěže doufá, že se podaří sezonu dokončit tak, aby byl znám vítěz Stanley Cupu.

Reklama

Související témata: