Hlavní obsah

Voráčkův spoluhráč podstoupí závěrečnou fázi léčby rakoviny kosti

Philadelphia/Praha

V prosinci zažila celá NHL šok, když vyšlo najevo, že švédskému hokejovému útočníkovi Philadelphie Oskaru Lindblomovi byl diagnostikován Ewingův sarkom, tedy rakovinový nádor vznikající v kostech nebo v tkáních okolo nich. Po čtyřech měsících nyní přichází povzbudivá zpráva. Třiadvacetiletý rodák z Gävle a klubový spoluhráč Jakuba Voráčka v nejbližší době podstoupí závěrečnou fázi léčby, v níž dělá pokroky.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník Oskar Lindblom v dresu Philadelphie.

Článek

„Vše, co mi o Oskarově stavu říkal Jimmy McCrossin (ředitel zdravotnických služeb Flyers), bylo velmi pozitivní," uvedl pro The Philadelphia Inquirer asistent generálního manažera Letců Brett Flahr.

„S ohledem na nemoc, se kterou bojuje, se cítí skvěle. Je to báječný kluk a je odhodlaný. Koncentruje se na to, aby opět co nejdříve hrál," pokračoval Flahr.

Lindblom si v poslední sezoně připsal 11 gólů a sedm asistencí ve 30 zápasech, celkem má v základní části NHL na kontě 134 utkání a 57 bodů (30+27). Navzdory dosud úspěšné léčbě ale i nadále zůstává ve hvězdách, jestli se v příštím ročníku bude schopen vrátit k hokeji.

Lékaři nicméně tvrdí, že léčba Lindbloma nemohla probíhat lépe. „Na to, čím si prošel, vypadá skvěle. Když jsem ho viděl naposledy, měl i úsměv na své tváři. Svou sílu se snaží udržovat zejména kardio tréninky. Myslím, že až bude mít za sebou tuto poslední léčbu, to nejhorší bude za ním, " uzavřel Flahr.

Reklama

Související témata: