Hlavní obsah

Holíkovi zlomila Ovečkinova střela malíček na pravé ruce

Český hokejový útočník s americkým pasem Robert Holík z New Jersey si odnesl ze sobotního utkání na ledě Washingtonu zlomeninu malíčku na pravé ruce. Sedmatřicetiletý centr inkasoval v druhé třetině ránu pukem po střele Alexandra Ovečkina a už se do hry nevrátil.

Článek

"Můj malíček se dostal mezi puk a hokejku," popsal Holík způsob zranění pro deník Bergen Record. Prst měl po utkání v dlaze a zatím není jasné, jestli bude moci se zraněním hrát, nebo bude muset na operaci. "To se zjistí v příštích dnech. Podívá se na to doktor v Jersey."

Na Verizon Arenu ve Washingtonu má Holík smůlu. V minulé sezóně ještě v dresu Atlanty jej zasáhl kotouč vystřelený tehdejším spoluhráčem Markem Savardem a zlomil mu nohu. "Je to zajímavé. Prvního ledna jsem si tady ve Washingtonu zlomil nohu, pak jsem až do zápasu tady nevynechal jediné utkání. Asi to pro mě není dobré místo," dodal Holík.

Devils během dvou zápasů přišli o hlavní letní posily. Ve čtvrtečním duelu si poranil kotník Brian Rolston. Holík v pěti zápasech za New Jersey v této sezoně nebodoval, přesto je s jeho výkony kouč Brent Sutter maximálně spokojený. "Bobby hrál opravdu dobře, je to nešťastné. Ale to je hokej. Doufejme, že nám nebude moc dlouho chybět," prohlásil Sutter.

Reklama