Hlavní obsah

Zásadní změny pro hokej! Žádné bitky, odstupy na buly či celoobličejové štíty

Hokejová NHL kvůli koronaviru stojí už dva měsíce a zatím stále není jasné, jestli se ročník 2019/20 dohraje. Pokud nakonec k obnovení soutěže dojde, už teď je zřejmé, že podmínky konání zápasů budou zcela odlišné oproti těm před vypuknutím pandemie. Hrálo by se pravděpodobně bez diváků a za zvýšených bezpečnostních opatřeních, aby byla zajištěna bezpečnost všech zúčastněných.

Foto: Profimedia.cz

Andrej Svečnikov (vlevo) z Caroliny v bitce s Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.

Článek

Ryan Rishaug z televizní stanice TSN přišel hned s několika návrhy na opatření vypracovanými od lékaře, který se specializuje na infekční onemocnění. Pokud by se rozhodlo o dohrání sezony, je možné, že by musely být splněny i některé z těchto podmínek.

Už na první pohled je jasné, že některé z těchto pravidel by se v zápalu hry daly dodržovat jen velmi těžko. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly si však nemyslí, že by při obnovení sezony bylo nevyhnutelné přijímat drastická opatření.

Celoobličejové štíty na přilbách, potenciálně upravené, aby více redukovaly šíření kapének
Zákaz bitek
Žádné potyčky po přerušení hry, které by musel řešit čárový rozhodčí
Trenéři musejí dodržovat sociální odstup a nosit na lavičce roušku
Křídelníci musejí mít při buly odstup dvou stop (zhruba 60 centimetrů) narozdíl od tradičního křížení hokejek a naklánění se do stejného prostoru
Zákaz plivání na ledě i na střídačce

„Zvážili bychom cokoli, co by mohli naši experti na infekční onemocnění a poradci doporučovat. Nejsem si ale jistý, zda by vzhledem k okolnostem naší hry byly takové drastické úpravy skutečně nezbytné," nechal se slyšet Daly.

Jakékoliv změny související se zápasy by musela odsouhlasit i Hráčská asociace NHL (NHLPA).

Reklama