Hlavní obsah

Chelios se stal nejstarším hráčem v historii AHL

DETROIT

Hokejový obránce Chris Chelios z Detroitu se díky přesunu na farmu do Grand Rapids zapsal do historie AHL. Když v pátek nastoupil za Griffins v duelu s Torontem Marlies, stal se v šestačtyřiceti letech nejstarším hráčem v třiasedmdesátileté historii této farmářské soutěže. Chelios se v Grand Rapids rozehrává po zranění, které utrpěl v přípravném utkání 30. září.

Článek

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru si v utkání, které Griffins prohráli 2:3 v prodloužení, vychutnával ovace devíti tisíc diváků. Chelios, jenž je druhým nejstarším hráčem v NHL po legendárním Gordiem Howeovi, překonal v AHL Williama "Scottyho" Alexandera. Ten v sezoně 1953/54 z pozice trenéra Hershey Bears zaskočil v pětačtyřiceti letech v brance při problémech s gólmany.

Chelios nastoupil za Grand Rapids ještě v sobotu proti Hamiltonu, za Detroit by mohl hrát už ve středu proti Calgary. Vstoupí do 25. sezóny v NHL, čímž se vyrovná Marku Messierovi na druhém místě v historii. Howe hrál v prestižní soutěži 26 ročníků. Celkem má Chelios na kontě 1616 zápasů a 970 bodů za 185 branek a 763 asistencí. V play-off odehrál dalších 260 duelů, v nichž skóroval jednatřicetkrát a zaznamenal 113 asistencí.

Reklama