Hlavní obsah

Carolina nabídla Františka Kaberleho ostatním klubům NHL

RALEIGH

Celek zámořské NHL Carolina Hurricanes je připraven uvolnit českého hokejového obránce Františka Kaberleho ze svých služeb. Vedení týmu zařadilo pětatřicetiletého beka na takzvaný waiver list, čímž ho oficiálně nabídlo ostatním klubům v kanadsko-americké soutěži. Informuje o tom deník Raleigh News & Observer's.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

František Kaberle se Stanleyovým pohárem.

Článek

Pětinásobný světový šampión, který v dresu Caroliny vyhrál v roce 2006 Stanleyův pohár a svou brankou rozhodl klíčový sedmý finálový duel proti Edmontonu, odehrál v této sezóně za Hurricanes kvůli zdravotním problémům jen třináct zápasů, zbývajících 24 musel vynechat.

"Je těžké učinit takové rozhodnutí. Byl důležitou součástí úspěšného týmu a dal důležitý gól. Na druhou stranu je to i obchod a my jsme se bavili o změnách v obraně. Máme v týmu mladé hráče z farmy, kteří odvádí dobrou práci," podotkl generální manažer a prezident Caroliny Jim Rutherford.

O odchodu Kaberleho z klubu se spekulovalo už v létě, ale nakonec pokračovatel slavného kladenského rodu a starší bratr Tomáše Kaberleho, který hraje v Torontu, v Carolině zůstal. Důvodem, proč se jej klub snaží uvolnit ze svých služeb, může být i čtyřletá smlouva s ročním platem 2,2 miliónů dolarů.

"Rozhodli jsme se dát šanci někomu jinému. Pokud si ho ale nikdo nevybere, bude dál součástí našeho klubu," řekl Rutherford. Na waiver listu jsou hráči podle pravidel NHL čtyřiadvacet hodin.

Reklama