Hlavní obsah

Rozsíval s Průchou se podepsali pod výhru Rangers nad Pittsburghem

NEW YORK

Tři české stopy zanechali hokejisté Michal Rozsíval s Petrem Průchou v utkání NHL mezi New York Rangers a Pittsburghem. Obránce Rozsíval přispěl k pondělní výhře Jezdců dvěma asistencemi, forvard Průcha si připsal o jeden přesný pas méně. Domácí tak zdolali trápící se Tučňáky, kteří nevyhráli popáté v řadě, jednoznačně 4:0. Ve druhém klání otočil Edmonton vývoj zápasu s NY Islanders a zvítězil 3:2.

Článek

Neúspěšnou první třetinu pro Edmonton završil tři sekundy před jejím koncem v přesilové hře Comeau, ale to bylo ze strany Islanders vše. Ve druhém dějství domácí Oilers zabrali a srovnali stav góly Brodziaka a Strudwicka. Vítězný obrat dokonal v 10. minutě třetí dvacetiminutovky Cogliano. Nejproduktivnější útočník Olejářů Aleš Hemský sice byl na soupisce domácích, do duelu však stejně jako v předchozích čtyřech zápasech nezasáhl kvůli otřesu mozku.

Rangers se povedl proti Pittsburghu výborný start, když v první minutě využil přesilovou hru, na gólu měl podíl druhou asistencí Michal Rozsíval. Po první přestávce padla rovněž jen jedna branka a znovu za záda Fleuryho v početní výhodě. Bleskově po dvou sekundách výhody jednoho muže se trefil Paul Mara.

Také závěrečná část patřila domácím, kteří korunovali výhru 4:0 brankami Druryho a Gomeze. Na barnce na 3:0 se podílel asistencí Petr Průcha, u posledního gólu Jezdců do prázdné branky asistoval znovu Rozsíval. Hvězdou zápasu se stal gólman Rangers Henrik Lundqvist, který vychytal první čisté konto v letošní sezóně.

"Před třetí třetinou jsem se cítil velmi dobře," řekl po zápase Lundqvist, jenž čelil sedmadvaceti střeleckým pokusům Pittsburghu. "Henrik je skvělý brankář," nemohl si vynachválit výkony šestadvacetiletého švédského gólmana kouč domácích Tom Renney. "Určitě vejde do historie jako jeden z velkých hráčů týmu Rangers," myslí si Renney.

NY Rangers - Pittsburgh 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 1. Dawes (Rozsíval), 38. Mara, 53. Drury (Průcha), 57. Gomez (Rozsíval). Zásahy brankářů: Lundqvist 27/27 - Fleury 25/22. Diváci: 18 200.
Edmonton - NY Islanders 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky: 31. Brodziak, 34. Strudwick, 50. Cogliano - 5. Okposo, 20. Comeau. Zásahy brankářů: Roloson 27/25 - MacDonald 26/23. Diváci: 16 839.

Reklama