Hlavní obsah

V Utkání hvězd NHL se představí i Milan Hejduk

NEW YORK

Český hokejový útočník Milan Hejduk si potřetí v kariéře zahraje Utkání hvězd NHL, které se letos uskuteční v neděli 25. ledna v Montrealu. Opora Colorada byla ve středu doplněna společně s dalšími čtrnácti hráči do výběru Západní konference. Zahajovací formace obou konferencí byly zveřejněny v sobotu, Východ doplní svou sestavu ve čtvrtek.

Článek

Hejduk je jediným zástupcem zraněními sužovaného Colorada ve výběru. V této sezoně si dvaatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a vítěz Stanleyova poháru s Avalanche z roku 2001 připsal ve 40 zápasech 29 bodů za 13 branek a 16 asistencí a je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za zraněným Paulem Stastnym. Hejduk, nejlepší střelec NHL z roku 2003, si zahrál All Star Game už v letech 2000 a 2001.

Trojnásobné zastoupení mají v Západní konferenci Anaheim a Chicago už díky hlasování fanoušků. Ti zařadili do zahajovací sestavy z týmu Blackhawks útočníky Patricka Kanea s Jonathanem Toewsem a beka Briana Campbella, z Ducks si zvolili forvarda Ryana Getzlafa, zadáka Scotta Niedermayera a brankáře Jeana-Sebastiana Giguera.

V dodatečné nominaci se dostalo na dva hráče obhájce Stanleyova poháru Detroitu a současného lídra NHL San Jose. Red Wings budou reprezentovat jejich nejproduktivnější útočník Pavel Dacjuk a v defenzivě kapitán Nicklas Lidström. Za Sharks se představí produktivní centr Joe Thornton a obránce Dan Boyle.

Nechybí ani stálice Dallasu Mike Modano, kapitán Calgary Jarome Iginla, zkušený Keith Tkachuk ze St. Louis, Shane Doan z Phoenixu nebo Rick Nash z Columbusu. Debutovat budou útočník Dustin Brown z Los Angeles, obránce Shea Weber z Nashvillu a brankář Niklas Bäckström z Minnesoty.

Montreal slaví svou jubilejní stou sezónu a uspořádá v ní nejen All Star Game, ale i v červnu draft.

Nominace Západní konference:
Brankáři: Jean-Sebastien Giguere (Anaheim), Niklas Bäckström (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver),
obránci: Scott Niedermayer (Anaheim) Brian Campbell (Chicago), Dan Boyle (San Jose), Nicklas Lidström (Detroit), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville),
útočníci: Patrick Kane, Jonathan Toews (oba Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim), Milan Hejduk (Colorado), Dustin Brown (Los Angeles), Pavel Dacjuk (Detroit), Shane Doan (Phoenix), Jarome Iginla (Calgary), Mike Modano (Dallas), Rick Nash (Columbus), Joe Thornton (San Jose), Keith Tkachuk (St. Louis).

Reklama