Hlavní obsah

Restart NHL? Hvězda soutěže varuje před obrovským konfliktem mezi hráči a vedením ligy

Columbus/Praha

Přesné datum, kdy by se znovu mohla rozjet hokejová NHL, resp. její play off s netradičním počtem čtyřiadvaceti účastníků, sice stále není známo, zkušený kapitán Columbusu Nick Foligno nicméně varuje před velkým konfliktem, ke kterému podle něho může reálně dojít.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Columbusu Nick Foligno.

Článek

Plán NHL je jasný, zápasy budou hostit jen dvě města - jedno pro dvanáct týmů z Východní konference, druhé pro dvanáctku ze Západní konference. Dvaatřicetiletý Foligno však upozorňuje, že pokud vedení NHL požádá hráče o návrat k soutěžním duelům, aniž by se během té doby mohli vídat se svými rodinami, vznikne pořádné dusno.

Právě izolace hokejistů od jejich blízkých v jednom ze dvou měst, v nichž se vyřazovací část uskuteční, je jednou z reálných variant.

„Pokud by mi někdo řekl, že nebudu smět vidět svou rodinu, tak by v určitém bodu došlo k hadce," nechal se pro Winnipeg Sun slyšet muž, jenž nosí v Columbusu kapitánské céčko už pět sezon v řadě.

Foligno má důvody, proč by svou rodinu na delší čas neopustil - jeho dcera Milana má od narození srdeční vadu, syn Hudson zase přežil vážný případ zápalu plic.

I přesto se hrdý otec dvou dětí obává, že pokud by se před návratem k hokeji rozhodl upřednostnit své blízké, nahlíželo by se na něj ve zlém.

„Jestliže se necítíte bezpečně, abyste se vrátili, musí se pro takové hráče najít cesta, aby nebyli hanobeni. Nemyslím si totiž, že by se kvůli tomu měl na vás někdo koukat nepřejícně," dodala opora Columbusu, který v předkole play off narazí na Toronto.

Reklama