Hlavní obsah

Crosby dal na radu lékařů a opět vynechá Utkání hvězd NHL

PITTSBURGH

Kanadský fenomén Sidney Crosby z Pittsburghu se kvůli zranění kolena nepředstaví ve víkendovém Utkání hvězd NHL v Montrealu. Fanoušci tak neuvidí v akci hokejistu, kterého si vybrali do zahajovací formace Východní konference rekordním počtem 1 713 021 hlasů. Crosbyho nahradí v nominaci Martin St. Louis z Tampy Bay.

Článek

Crosby nemůže hrát kvůli zdravotním potížím All Star Game stejně jako loni, kdy jej vyřadil pochroumaný kotník. Druhý nejproduktivnější hráč této sezony NHL dal na radu lékařů Penguins a nebude hrát ani v Montrealu.

Poslední čtyři dny jednadvacetiletý centr ani netrénoval na ledě. Minulý pátek chyběl v utkání proti Anaheimu, v úterý proti Carolině ale nastoupil. Nedělního utkání se zúčastní alespoň jako divák. V okolí Montrealu má řadu příznivců po svém působení v juniorské QMJHL v dresu Rimouski Oceanic.

Vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče a Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu NHL z roku 2007 letos v hlasování už dlouho před jeho skončením překonal rekord Jaromíra Jágra, který ještě v době svého působení v Penguins v roce 2000 získal 1 020 736 hlasů. Přes tuto metu se nakonec v této sezóně přehouplo celkem jedenáct hráčů.

Crosby je dalším omluveným po detroitských hokejistech Nicklasu Lidströmovi a Pavlu Dacjukovi, které nahradili Stephane Robidas z Dallasu a Patrick Marleau ze San Jose.

Zdravotní problémy vyřadily i hráče z Utkání nadějí. Gólmana Columbusu Steva Masona zastoupí v týmu nováčků Pekka Rinne z Nashvillu. V kádru "druhoročáků" nenastoupí brankář Erik Ersberg, za něhož zaskočí Carey Price z Montrealu. Dále vypadli útočníci Milan Lucic z Bostonu a Nicklas Bäckström z Washingtonu a nahradili je David Bolland z Chicaga a David Perron ze St. Louis.

Reklama