Hlavní obsah

Kubina je v případě nezájmu klubu připraven odejít z Toronta

Hokejový obránce Pavel Kubina z Toronta potvrdil zámořským novinářům, že pokud nebude ze strany vedení Maple Leafs cítit zájem o jeho další služby, mohl by slavný klub opustit. Nepřímo tak potvrdil, že by byl ochoten zapomenout na klauzuli ve smlouvě, podle níž nemůže být vyměněn jinam bez svého souhlasu.

Článek

Podle spekulací zámořských médií klub údajně uvažuje o Kubinově výměně a celkově chce omladit kádr. Jedenatřicetiletý zadák sice patří k pilířům obrany a je třetím herně nejvytíženějším hráčem týmu, ale zároveň je zátěží pro klubový rozpočet s platem pět milionů dolarů, který má nejen pro tuto, ale i pro nadcházející sezonu NHL.

"Když mě tu Brian Burke (prezident a generální manažer Toronta) a tým nebudou chtít, proč bych tu měl zůstávat? Přestože říkám tohle, považuji za poctu hrát za Leafs a zůstat chci," řekl Kubina zámořským novinářům. Zareagoval tak podobně jako jeho český spoluhráč Tomáš Kaberle, o němž se také objevovaly čím dál častěji spekulace o možné výměně.

V Torontu má ještě dvouletou smlouvu

Kaberle má v klubu smlouvu ještě na další dvě sezóny, kdy by měl stejně jako v probíhajícím ročníku pobírat plat ve výši 4,25 miliónu dolarů. Jeho případnou výměnu by však mohla zhatit zlomenina ruky, kterou Kaberle utrpěl koncem ledna. Podle odhadů si jeho rehabilitace vyžádá měsíční pauzu a uzávěrka přestupů je již 4. března.

Kaberleho agent Rick Curran v průběhu minulého týdne prohlásil, že pokud by byl hráč požádán o souhlas k výměně, pravděpodobně by klubu předložil seznam týmů, které by přicházely v úvahu jako jeho nové působiště. Kubina uvedl, že ve svém případě by postupoval pravděpodobně stejně.

Maple Leafs jsou v tabulce Východní konference až na 11. místě, přičemž na postupovou osmičku ztrácejí již deset bodů. Pokud se jim nepodaří ztrátu dohnat, budou ve vyřazovacích bojích o Stanleyův pohár scházet již počtvrté za sebou.

Reklama

Související témata: