Hlavní obsah

Obránci Greenovi vytryskly po překonání letitého rekordu do očí slzy

PRAHA

V kanadsko-americké NHL byl v sobotu pokořen další rekord. Washingtonský Mike Green si připsal v osmém zápase za sebou alespoň jednu branku. Žádnému jinému obránci v zámořském soutěži se podobný kousek nikdy nepodařil. Doposud byl držitelem triumfu Mike O´Connell, který v sezóně 1983/84 skóroval v dresu Bostonu v sedmi utkáních v řadě.

Článek

Běží 25. minuta utkání Tampa Bay - Washington. Hosté vedou 3:0, navíc hrají přesilovku. Do mezikruží si sjíždí Mike Green, napřáhne a střílí. Jeho pokus sice je jedním z bránících hráčů zblokován, kotouč se ale ktřiadvacetiletému obránci vrací zpět a tentokrát se už Green nemýlí.

Okamžitě zvedne ruce ke stropu haly, během vteřiny navíc na něj naskáčí jeho spoluhráči. Včetně těch, kteří zrovna byli na střídačce. To Greena překvapilo. „Nečekal jsem to, byl jsem tím nadchnutý. Trošku mi i vyhrkly slzy. Hraji s nejlepšími hokejisty na světě,“ rozplýval se rodák z Calgary.

„Neuvěřitelné,“ vyprávěl o svém úchvatném výkonu v šatně novinářům, zatímco měl celý obličej a vlasy potřené pěnou na holení. Tímto dárkem jej odměnil spoluhráč Alexander Ovečkin. Obráncovu rekordu v hledišti přihlížil i jeho otec Dave. „Dosáhnout toho před zraky Velkého Davea bylo skvělé. Nemůžu se dočkat, až ho obejmu. Ten gól patří jemu,“ říkal šťastně.

Za Greenovým rekordem podle hráče samotného stojí i osoba kouče Capitals Bruce Boudreauha, který mu pomohl zlepšit hru dopředu. „Mohl by ho trénovat i Mickey Mouse a stejně by z něj nakonec byl výborný hokejista. Jsem šťastný, že právě já jsem tím, kdo může Mikea teď trénovat,“ vrátil Boudreau svému svěřenci poklonu.

Reklama

Související témata: