Hlavní obsah

Nová sezóna NHL začne ve Stockholmu a v Helsinkách

STOCKHOLM

Nový ročník hokejové NHL 2009/10 bude zahájen ve Stockholmu a v Helsinkách. Ve dnech 2. a 3. října se švédským divákům představí týmy Detroitu a St. Louis, ve finské metropoli se utkají Chicago s Floridou. Potvrdili to dnes organizátoři stockholmských zápasů.

Článek

"Fantastické! Nejlepší světové kluby se podruhé v historii představí ve Švédsku a stockholmští diváci je budou moci vidět na vlastní oči při zahajovacím zápase NHL," oznámil mluvčí organizátorů Thomas Johansson. Ve Švédsku se především těší na tým Red Wings, kde hraje sedm Seveřanů v čele s Lidströmem, Zetterbergem a Franzénem.

Hráči Detroitu se v Evropě neobjevili plných 71 let. Tehdy odehráli devítizápasovou sérii s Montrealem v Británii a ve Francii. Chicago se představilo v Londýně naposledy v roce 1992, kdy tam absolvovalo dva exhibiční zápasy rovněž s týmem Canadiens.

S vedením NHL jednala o zahajovacích zápasech pro sezonu 2009/10 i společnost Česká sportovní, nakonec ale od možnosti zopakovat pražské duely z loňského října upustila.

V Evropě se hrála NHL poprvé v roce 2007, kdy sezónu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. Loni se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu. Mimo Severní Ameriku se zámořská soutěž vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu.

Reklama

Související témata: