Hlavní obsah

Švagři si jdou zahrát tenis. Na kurtech v Berouně se objeví i další hráči z NHL

Beroun

Netrpělivě čekají, jaké zprávy dostanou z NHL, zda skutečně budou muset v nejbližších dnech odletět za oceán na tréninkový kempy. Někteří čeští hokejisté působící v zámoří uvítali šanci možná na dlouho poslední víkend doma si ještě zpestřit aktivním sportem, proto přijali pozvánku na sobotní Kubota tenisový Hokejka Cup 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Také řízný zadák Radko Gudas vymění o víkendu v Berouně hokejku za tenisovou raketu.

Článek

Budou se hrát debly a začíná se už v 9 hodin na kurtech berounské Lokomotivy nedaleko zimního stadionu, kde budou k vidění mj. i švagři, obránce Washingtonu Radko Gudas a gólman Sparty Michal Neuvirth, který si vzal za manželku sestru řízného beka. Výborní jsou oba na ledě i s tenisovou raketou.

Dravé mládí ze zámořské ligy představuje narychlo sestavený pár Michal Špaček, Filip Chlapík. „Je pro nás ctí přivítat v Berouně slavná hokejová jména, která navíc umí velmi dobře hrát i tenis. Kluci si přijedou užít hezký den, ale samozřejmě půjde i o soutěž. Areál je perfektně připraven, aby tam všem bylo dobře," říká organizátor turnaje Ladislav Drda s tím, že ve hře má být čtyřiadvacet dvojic.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Michal Neuvirth se občerstvuje během tréninku Sparty.

Tenisově hodně silné má být i duo Radim Vrbata, Václav Nedorost, které spojuje hokejová minulosti i manažerské nástupnictví v Mladé Boleslavi. Za favority bude platit i debl, který tvoří Martin Nečas z Caroliny s někdejším spoluhráčem z Brna Markem Vorlem. Dorazit by mohl i nejlepší obránce posledního MS Filip Hronek, který už ví, že při neúčastí Detroitu v předkole play off mu skončila sezóna čekající v zámoří na restart.

Foto: Sport.cz

Martin Nečas v utkání NHL.

Další útočník Komety Tomáš Plekanec obnoví kladenskou spolupráci s Radkem Gardoněm. Společně se do hry vrhnou i dvě někdejší české hokejové ikony a světoví šampióni Marek Židlický a Martin Havlát. Zlato z MS má doma i další účastník turnaje Michal Rozsíval, který zastupuje rovněž kategorii bývalých hráčů. Někdejší reprezentační gólman Roman Málek si zahraje se svým devatenáctiletým synem Romanem, jenž hájí stejně jako kdysi otec branku Slavie.

Z důvodu opatření proti šíření nemoci covid-19 se smí v tenisovém areálu pohybovat maximálně 900 lidí, proto je nutné omezit počet fanoušků, kteří se budou chtít přijít podívat. „Všechny aktéry akce prosíme o důsledné dodržování hygieny a ať si sebou vezmou i roušky," vzkazuje Drda.

Reklama