Hlavní obsah

Letci odvrátili hrozbu mečbolu a živí pomstu za loňské vyřazení

PHILADELPHIA

V loňské sezóně byla Philadelphia vyřazena ve finále Východní konference NHL právě Pittsburghem, ale letos Letci narušili Tučňákům scénář, když snížili nedělní výhrou 6:3 a s finalistou loňského Stanley Cupu prohrávají už jen 1:2 na zápasy. "Nesmíme sedět na zadku a nechat Penguins diktovat hru," nabádá útočník Flyers Daniel Briere.

Článek

Po dvou porážkách na ledě Pittsburghu se dokázali Letci vzchopit a doma urvat první výhru v sérii. "Bylo to velmi důležité vítězství," uvědomoval si po zápase útočník domácích Daniel Briere. "Nemohli jsme si dovolit prohrávat 0:3 na zápasy jako v loňské sezóně," připomněl pro agenturu AP. "Otočit sérii by byl hodně těžký úkol," dodal.

Scénář ze sezóny 2007/08 se tak nenaplnil a Philadelphia udělala první krok k tomu, aby vrátila Pittsburghu loňské vyřazení z finále Východní konference. "Nemůžeme sedět na zadku a nechat je diktovat hru, protože hráči jako Malkin nebo Crosby vám dokážou pěkně zatopit," varoval Briere, jenž v neděli přispěl k snížení v sérii dvěma asistencemi.

Napínavější derby

Zatímco před rokem se ujal Pittsburgh vedení 3:0 na zápasy a po výhře 4:1 slavil postup do finále Stanley Cupu, letos by mohlo být pensylvánské derby napínavější. "Očekávali jsme, že nás budou domácí od začátku zápasu tvrdě napadat a to se také potvrdilo," nechal se slyšet kapitán Penguins Sidney Crosby, jenž zaznamenal dvě přihrávky.

Dvěma góly se na ledě Wachovia Center zaskvěla hostující hvězda Jevgenij Malkin. Dvaadvacetiletý ruský útočník nejprve snižoval na 1:2 a ve třetí dvacetiminutovce na 3:5. "Má letos mnohem větší sebevědomí," pochválil svého krajana Sergej Gončar v Tribune Review. "Chce být jediněčný a chce vyhrát pohár," dodal obránce Tučňáků na adresu lídra produktivity Pittsburghu v play-off.

Reklama

Související témata: