Hlavní obsah

Ovečkin se už prohání na ledě Capitals

Hvězdný ruský útočník, který se s Davidem Pastrňákem dělí o cenu Rocket Richard Trophy pro nejúspěšnějšího střelce NHL, se poprvé po koranavirové pauze představil na ledě Capitals se svými spoluhráči. Předtím se Ovečkin věnoval tréninku na Floridě.

Foto: Sport.cz

Alexander Ovečkin v souboji s Davidem Pastrňákem

Článek

Alexandr Ovečkin se na ledě představil v sobotu v tréninkové hale Washintonu MedStar Capitals Iceplex v Arlingtonu ve Virginii, kde si zatrénoval s částí svých spoluhráčů v rámci přípravné fáze, kterou vedení NHL spustilo 8. června. V rámci ní mohou hráči v malých skupinkách trénovat v týmových zařízeních.

Klub na svém twitterovém účtu zveřejnil video z Ovečkinova tréninku s útočníky Ellerem, Kuznětsovem a Hathawayem, obráncem Carlsonem a golmanem Holtbym. Hráči přípravu na restart soutěže nepodceňují.

Washington je jedním z 24 týmů, který zasáhne do bojů o Stanleyův pohár, které začnou kvalifikačními koly Západní a Východní konference, ze kterých do play-off postoupí celkem 8 týmů.

První 4 týmy z každé konference po nedokončené základní části se mezi sebou utkají o umístění na prvních čtyřech příčkách a poté budou hrát s postupujícími týmy z kvalifikace.

Washington bude hrát s Bostonem, Tampou a Philadelphií. Kdy a kde, to se ještě neví. Start přípravných kempů je plánován na 10. července. Ovečkin v přípravě spolupracuje se svým osobním trenérem Pavlem Burlačenkem, který přicestoval z Ruska těsně před přerušením soutěže 12. března.

„Ovi" trénoval na Floridě například se svým spoluhráčem z reprezentace Jevgenijem Dadonovem. Trenér Washingtonu k Ovečkinovi řekl: „Jen na tom psychicky i fyzicky velmi dobře, je nadšený, že se může vrátit na led a pomoct týmu. Jsem rád, že se mu jeho trenér může naplno věnovat, myslím, že mu to svědčí."

Reklama

Související témata: