Hlavní obsah

Krejčí musí na operaci kyčle a asi zmešká start příští sezóny NHL

BOSTON

Český hokejista David Krejčí s největší pravděpodobností zmešká začátek příští sezóny NHL. Vedení Bostonu v úterý oznámilo, že třiadvacetiletý útočník hrál v posledních zápasech play-off, kde Bruins vypadli v 2. kole s Carolinou, s poraněnou kyčlí a v červnu se podrobí operaci.

Článek

Vedle Krejčího se zákroku podrobí i jeho spoluhráč Phil Kessel a také on přijde o úvod nové sezóny. Oba hokejisté se v létě stanou chráněnými volnými hráči, pauza zaviněná chirurgickým zákrokem však podle vedení klubu na jejich budoucnost v klubu nebude mít vliv.

"Nečeká nás nic výjimečného, snad jen to, že na začátku sezóny nebudou hrát. Předpokládám, že se s nimi dohodneme," řekl listu Boston Globe generální manažer klubu Peter Chiarelli.

Krejčí v uplynulé sezóně odehrál v dresu Bruins 82 zápasů, nasbíral 73 bodů (22 gólů a 51 asistencí) a byl druhým nejproduktivnějším hráčem klubu. V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech byl navíc nejlepším hráčem v základní části NHL a za 37 kladných bodů získal ocenění Plus-Minus Award.

Reklama

Související témata: